USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У луцькому парку школярі висадили квітучі гібіскуси*

28 Травня 2021 10:51
Двадцять саджанців гібіскусу висадили луцькі школярі у рамках марафону «Тree evolution» в дитячому містечку Карамелька, що у свій час з’явилося завдяки Будівельній компанії ЛДБК на вулиці Конякіна. Ініціативу громадської організації підтримали й меценати. А саджанці для цього заходу надала знову ж таки Будівельна компанія ЛДБК, яка вже не вперше підтримує акції еконапряму.

Понад 40 учнів школи №11 прийшли 27 травня у парк на вулиці Конякіна. Тут, біля дитячого містечка «Карамелька», встановленого з ініціативи ЛДБК, висадили нові дерева – 20 саджанців гібіскусу, який з часом буде милувати око своїм цвітом. На табличках біля саджанців є й позначка «Це зробили діти», аби відвадити можливих охочих понищити результат їхньої праці. Самі ж юні садівники пообіцяли: обов’язково приходитимуть доглядати за саджанцями, поливатимуть їх і закликатимуть усіх не нищити, а берегти природу.

П’ятикласниці Анна і Настя посадили своє дерево уперше. Кажуть: було дуже цікаво долучитися до такої справи. І пообіцяли, що точно приходитимуть і дивитимуться, як приймається їх дерево.
Підтримала ініціативу й лучанка Ольга, чиї діти теж долучилися до акції. Каже, дерева садять не вперше і такі заходи щиро підтримують.

«Ми уже були на висаджуванні «Алеї життя» біля обласної лікарні, бо в мене дитина з пересадженою печінкою. Тож вирішили підтримувати далі такі заходи. Це дуже хороша ініціатива і для дітей, і для дорослих. Це згуртовує школярів, бо спільна робота зближує, а ще так легше достукатися до них, щоб вони берегли природу, не нищили її, адже в нас має бути зелене місто», - каже вона.
Організатором акції стала ГО «Дім еволюції». Її засновниця Руслана Кот розповідає, що нині – завершальний етап марафону «Тreeevolution», в рамках якого діти вчилися розмовляти англійською мовою, вчилися людяності, вчилися любити і поважати свою планету. Загалом у рамках марафону, який паралельно відбувається у двох містах – Луцьку та Корцеві, учасники висадили цієї весни близько 300 дерев.
«Цього року відбулась реалізація благодійного навчального марафону «Тree evolution». Це була ідея дітей, щоб проявити любов до себе, до інших людей і до нашої планети. На першому етапі діти виконували онлайн-завдання, дізнавалися багато нового про себе, своє оточення. А на другому етапі ми висаджували дерева, щоб на нашій планеті було більше кисню, більше ресурсів для життя. Таким чином ми можемо подякувати нашій планеті за те, що вона нам дарує ці ресурси. Ми вже висадили у центральному парку більше 200 тополь і 35 сакур, на території ЛНТУ студенти садили берези і в місті Корець діти садили червоні дуби. Також у нас виникла спонтанна ідея висадити дерева на території 40 кварталу. До цього дійства долучилися й наші інвестори: Будівельна компанія ЛДБК презентувала ці саджанці, щоб діти отримали можливість проявити любов до своєї планети», - каже організаторка.
Дерева висадили неподалік від ЖК «Caramel Residence», а 15 з них – у формі літери «Л», аби подякувати меценату.

«Ми завжди тільки за такі ініціативи, їх радо підтримуємо, бо дерева – це легені нашої планети. А цей парк, до облаштування якого долучилась і наша компанія, вже став для нас рідним. Тут облаштоване дитяче містечко «Карамелька», де люблять гратися діти всього мікрорайону, тут поруч зводяться наші будинки. Тим паче, що питання збереження екології нам небайдуже, адже навіть у будівництві ми використовуємо тільки натуральні й екологічні матеріали. Навіть наш маленький символ – зебра Карамелька – теж часто «долучається» до екологічних рухів і на сторінці компанії в соцмережах розповідає, як зберегти планету», - каже керівниця відділу маркетингу компанії ЛДБК Ірина Кушпель.
Висаджували дерева діти, які теж живуть в цьому мікрорайоні і вчаться в розташованій поруч школі № 11. Як зазначила директорка закладу Наталія Гаць, учні постійно приймають участь в таких хороших ініціативах і акціях.

«У кожному місті, селищі, в кожному куточку нашої планети потрібні такі заходи. Думаю, це не остання акція, бо наші дітки завжди відгукуються і ми не раз приймаємо участь у подібних міроприємствах. Я б хотіла побажати, щоби ви завжди дбали про людяність, про природу людей, своє місто і свою країну», - звернулася вона до учнів.
До акції також долучилися й представники державної служби юстиції й міське комунальне підприємство «Парки та сквери міста Луцька», яке опікується зеленими насадженнями в місті.

«Ви свій навчальний рік закінчуєте на висоті, бо подарували сьогодні 20 нових жителів цьому парку. Ви тут живете, тож ставтесь до них дбайливо, слідкуйте, підливайте. Нехай вони радують всіх оточуючих», - звернувся до учасників дійства заступник керівника «Парків та скверів» Олександр Михалусь.
Усі учасники дбайливо висаджували саджанці, поливали, утрамбовували землю, а ще урочисто пообіцяли провідувати їх. Адже неймовірно пишаються собою і обов’язково розкажуть про це своїм рідним та друзям. Усім, хто взяв участь в акції, організатори передбачили подарунки, які залишаться на пам'ять про цей захід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
земляк Показати IP 28 Травня 2021 12:31
30 фото, а гібіскусів 20 - де ще 10?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus