USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку будуть контролювати випадки самовільного будівництва

27 Серпня 2020 15:24
При Луцькій міській раді планують створити комісію, яка перевірятиме законність нових об’єктів будівництва.

Про це йшлося 27 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Депутати розглянули проєкт рішення Про створення комісії з питань дотримання містобудівного законодавства при плануванні та забудові території міста Луцька.

Як розповів заступник керівника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцька Сергій Літвицький, у березні була призупинена дія постанови Кабінету Міністрів, яка регулювала порядок здійснення архітектурно-будівельного контролю, тому зараз відділ фактично не може здійснювати перевірку об’єктів будівництва.

«У зв’язку з цим на місцевому рівні було вирішено створити комісію у складі працівників управління будівельного контролю, відділів архітектури, земельних ресурсів, муніципальної варти та, за погодженням, поліції для фіксування випадів самовільного будівництва на території міста Луцька з подальшим направленням результатів цих оглядів до поліції для відкриття можливих кримінальних справ і для впливу на забудовників», – сказав Сергій Літвицький.

Та додав, що діяльність комісії дозволить здійснювати хоч якийсь контроль за будівництвом у місті до того часу, поки буде поновлено дію постанови Кабміну або прийнято нову.

Передбачено, що комісія оглядатиме об’єкти будівництва, фіксуватиме порушення, зокрема те, чи є необхідні дозвільні документи на роботи, та передаватиме складені акти поліції.

Сергій Літвицький також поінформував, що відділ державного архітектурно-будівельного контролю підготував звернення до Міністерства юстиції, Міністерства розвитку громад, прокуратури та Асоціації будівельників, аби вони вплинули на реєстраторів, аби забрати в них сертифікати на їхню діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЗАБУДОВНИК Показати IP 27 Серпня 2020 17:04
Дозволів ніхто не дає, хоча документи вже готові. А у ДАБІ реорганізація , то нехай бізнес зачекає і не працює. А ще на карантин все спишем, а тим часом дозволи за відкатними схемами видають. Не позолотив ручку - сиди не працюй, чекай зими - там всім дозвола дадуть і в мороз зможеш фундамент заливати. Будуєш - кримінал тобі пришють, щоб неповадно було. "Влада" міста - ви просто молодці - ждемо перевиборів. О.Удалову з ДАБІ - привіт. Коли ти вже наїсишся?
олександр Показати IP 27 Серпня 2020 20:23
хахаха а 30 років сам літвицький закривав на це очі. Приклад будинок Голєва у заповіднику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus