USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На «Авангарді» відкрили чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Фото

6 Липня 2019 17:51
На луцькому стадіоні «Авангард» 6 липня відкрили командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга), що відбувається вперше в Україні за часів незалежності.

Під час урочистої церемонії відкриття чемпіонату ведучі розповіли, що в Луцьку змагатимуться спортсмени з України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів. Зокрема, у першу половину дня чоловіки-легкоатлети вже встигли помірятися швидкістю на стометрівці, стрибках у довжину та штовханні ядра. Натомість спортсменки бігли 100 метрів з бар‘єрами та змагалися у дисципліні стрибки у висоту.
Як зазначив у вітальному слові міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств відбувається вперше в Україні за часів незалежності. А вдалося це здійснити завдяки голові Волинської облради Ігорю Палиці, за кошти якого реконструювали «Авангард». Міністр нагадав, що на попередніх змаганнях в Естонії наша команда перемогла, тож він виразив сподівання, що й у Луцьку українці святкуватимуть перемогу, хоча він вболіватиме за всіх спортсменів.
Віцепрезидент Європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов подякував кожному з вболівальників.

«Я впевнений, що ми зможемо зустрітися у Луцьку й на інших змаганнях такого масштабу. Тому побажаю удачі спортсменам і вашому місту», - зауважив Добромір Карамарінов.
Своєю чергою, виконавчий директор змагань, радник міського голови Ігор Поліщук відзначив, що для Луцька велика честь та радість приймати чемпіонат Європи.

«Хочу висловити слова вдячності усім тим, завдяки чиїм старання цей чемпіонат став можливим, - це й Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який реконструював стадіон, президенту ФЛАУ Ігорю Гоцулу, який доклав чимало зусиль, щоб чемпіонат відбувся у Луцьку, всім працівникам міської ради. Це непересічна подія для нашого міста, адже багато людей з інших країн перебувають в Луцьк, і вони повернуться додому лише з найкращими враженнями. Змагання – потужний внесок у розвиток міста та його імідж, зокрема й спортивний. Я щиро переконаний, що ці змагання дадуть поштовх розвитку легкої атлетики як у Луцьку, так і в Україні», - зауважив Ігор Поліщук та побажав усім перемог у житті та спорті.
Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул також подякував за підтримку усім, хто долучився для проведення цього свята. Він побажав усім присутнім насолодитися красою королеви спорту – легкою атлетикою.
Опісля вітальних слів спортсмени продовжили змагання. Зокрема, чоловіки сьогодні ще позмагаються в стрибках у висоту та пробіжать 400 метрів. Легкоатлетки ж, своєю чергою, штовхатимуть ядро та пробіжать 200 метрів. Тож глядачів запрошують на трибуни, аби вболівати за своїх фаворитів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus