USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на Гущанській облаштують тверде покриття

4 Серпня 2018 19:11
Вулиця Гущанська, протяжність якої – близько п’яти кілометрів, більше сорока років не знала ремонту.

За ініціативою депутата Луцької міської ради, укропівця Юрія Безпятка, а також за підтримки першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада й радника міського голови Ігоря Поліщука, на частині вулиці найближчим часом облаштують тверде щебеневе покриття методом напівпросочення бітумною емульсією.

«Ми неодноразово зустрічалися із мешканцями вулиці, які потерпали не тільки через погану дорогу, а й через відсутність придорожнього освітлення, – розповів Юрій Безпятко. – На численні звернення громадян ми почали шукати рішення, адже близько сорока років проблемами місцевих мешканців фактично ніхто не цікавився. Першим кроком до дії стало створення органу самоорганізації населення «Гущанський», а згодом, у 2016 році, ми виділили кошти на освітлення вулиці й відновили його уздовж усієї дороги, яка є однією із найдовших у Луцьку. Ця дорога простягається від вулиці Домни Гордіюк до Єршова, від Єршова до Карбишева і далі аж за об’їзну дорогу. Дуже багато людей використовують її, особливо мешканці 40-го, а вирішення питання із освітленням – це запорука безпечного пересування людей у темну пору.

Депутат додав, що найбільшу потребу місцеві мешканці мають у твердому покритті.

«Ми ініціювали розгляд даного питання і на сьогодні вже виділені кошти з міського бюджету на облаштування твердого покриття уздовж ділянки дороги вулиці Гущанської, починаючи від вулиці Гордіюк до Єршова», - зауважив Безпятко.

«За допомогою в облаштуванні вулиці неодноразово зверталися і мешканці й голова квартального комітету, – каже Ігор Поліщук. – Вулиця Гущанська є однією з найдовших вулиць в секторі приватної житлової забудови та давно потребує ремонту, адже мешканці після дощу і взимку не можуть нормально дістатися до зупинки громадського транспорту, в магазин тощо. З минулого року ми комплексно працюємо по облаштуванню твердого покриття в секторі приватної житлової забудови, адже там теж живуть лучани, які також сплачують податки і мають право на ті блага, які мають і мешканці кварталів багатоповерхівок».

«Тут тверде покриття облаштуємо методом напівпросочення бітумною емульсією, – каже Григорій Недопад. – Це покриття – найоптимальніший вибір для таких доріг, як на Гущанській, як за якістю, так і за вартістю робіт. Адже там не їздить великогабаритний транспорт, проте існує потреба людей у рівній та безпечній дорозі, без ям та вибоїн. На виконання поточних робіт вже виділено кошти. Метод напівпросочення забезпечить довге та надійне використання вулиці. Ми вже впроваджуємо цю технологію на багатьох вулицях і дорогах міста, особливо у приватному секторі, де окремі дороги раніше взагалі не знали ремонту. А з допомогою такої технології відремонтувати вулицю можна досить швидко. Крім того, це покриття – готова основа під облаштування асфальту в подальшому».

«Мені як депутату, дуже приємно, що потреби людей почуті й вихід знайдено, – додає Юрій Безпятко. – Висловлює слова вдячності й керівник ОСН «Гущанський» Володимир Маць».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus