USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку продають «Запорожець» за 2 мільйони гривень

18 Жовтня 2022 15:39
В обласному центрі Волині продають новий автомобіль ЗАЗ 968 (у народі «Запорожець») 1983 року випуску за 50 тисяч доларів, що в гривнях становить понад два мільйони. Відповідне оголошення з’явилося на сайті AUTO.RIA ще 1 жовтня.

Судячи з опублікованих фото, автомобіль у новому стані, зокрема, він ще у рідній фарбі. Власник зберіг усю технічну документацію та пам’ятки до авто. Відповідно до показників одометра, автівка має лише 58 кілометрів пробігу.

Інформаційне агентство Волинські Новини поспілкувалося з продавцем авто Сергієм, який розповів, що «Запорожцем» вже цікавилися потенційні покупці та навіть оглядали автомобіль. Він дістався Сергію від знайомого діда, якому колись допоміг в одній справі.
«Колись, ще за союзу, поки дід стояв у черзі на отримання авто, трапилося нещастя – він зламав хребет. Тому він вніс корективи, щоб йому дали авто з ручним керуванням. Коли авто привезли, то він намагався сісти за кермо, але так і не зміг. Тож «Запорожець» просто поставили в гараж та завісили скло тканиною», – розповідає чоловік.

Кілька видань вже опублікувало інформацію про продаж, тому зараз Сергій отримує по десять дзвінків на день. Чимало з них жартівливі, але є люди, які дійсно цікавляться автомобілем та навіть приїжджали на огляд.

«Хтось пропонує купити свого корча. Люди думають: якщо ти дорого продаєш «Запорожця», то їхнього старого «Жигуля» чи «Москвича» ти можеш купити за тисячу-дві доларів. Тому основні дзвінки – це купи наше. Інші дзвонять та запитують, чи я нічого не наплутав. Також люди телефонують і кажуть, чому так дорого. Окрім того, була пропозиція обміну на Toyota Land Cruiser 200. Були й жартівливі пропозиції – поміняти «Запорожець» на нирку чи квартиру. Автомобілем цікавився музей, який не має грошей, приїжджали дивитися і бізнесмени, і присилали експерта з Польщі», – розповідає Сергій.
Він говорить, що продає автомобіль не через потребу в грошах, а просто боїться його не зберегти, тому готовий торгуватися.

«Якщо продавати цей «Запорожець» за 10 тисяч доларів, то його можуть придбати просто по приколу люди, які мають гроші, та, наприклад, сісти з кумом поїхати в ліс та вбити. Якби автомобіль зацікавив людину, яка б його зберегла, то тоді можна торгуватися. 50 тисяч доларів – це хайпова ціна. Я розумію, що ціна завелика, але якщо це авто зацікавить навіть за такі гроші, то зрозуміло, що людина буде його берегти».
Власник авто переконаний, що нового «Запорожця» вже ніде не знайти.

«Машину як привезли, поставили, то так на ній ніхто й не їздив. Сорок кілометрів – це навіть не пробіг. З таким пробігом вона іде з заводу. Всередині «Запорожець» пахне новою машиною. Сидіння надуті, ніби барабани, на них ще ніхто не сидів. Коли авто заведеш, воно важко працює. Це було у всіх радянських машинах, тому їх потрібно було обкатувати».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сергій Показати IP 18 Жовтня 2022 17:37
Космонавт,треба бути зовсім хворим на голову щоб заплатити за це чудо 50 тис.дол.
Орест Показати IP 18 Жовтня 2022 19:15
Такий пилосос пилюки вартує 500 доларів.
Грузин Показати IP 18 Жовтня 2022 19:48
Це така собі 'многоходовка'. Ціню 50 але за 5 віддам.
Шо нібудь Показати IP 19 Жовтня 2022 22:53
За 50 тисяч можна купити заряджену камаро, або корвет!!!
Перший власник Показати IP 11 Серпня 2023 05:10
Ото легенду придумав???? Від знайомого дідуся,якому поміг у одній добрій справі.(цікаво в якій?) і понеслося... Підкрутив пробіг для правдивості ЛЕГЕНДи. Цей продавець Сергій , ,,фанат запорожців'' - як виявилось БРЕХУН ще той .
Віталійович Показати IP 15 Серпня 2023 23:56
В 2021 році продався цей Запорожець з пробігом 225км - це достовірна інформація. Якщо продавець продає не ради грошей ,а боїться не зберегти,то чому не віддав в музей в якого немає коштів ,щоб придбати його? Скільки брехні придумав ради наживи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus