USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку відкрили музейний дворик

18 Травня 2021 22:31
У Волинському краєзнавчому музеї відкрили музейний дворик.

Про це розповіла Суспільному директорка музею Оксана Важатко.

У музейному дворику розгорнули пересувну виставку «Люди свободи», яка презентує постаті українського визвольного руху.

Також тут діє експозиція костюмів слов’ян Київської Русі та панянок у середньовічних шатах. «Одяг виготовляли за історичними зразками», – каже молодша наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею Андріана Зозуля.
Директорка музею Оксана Важатко розповіла, що пандемія змусила колектив шукати нові форми спілкування із відвідувачами. Музейники запровадили онлайн-виставки та експозиції просто неба. Нині усі екскурсії відбуваються з дотриманням карантинних вимог.

У фондах Волинського краєзнавчого музею зберігають понад 300 тисяч експонатів. Зі слів Оксани Важатко, їх постійно поповнюють археологічними знахідками, експонатами, вилученими на митниці, пошуковими роботами науковців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Є Показати IP 19 Травня 2021 22:35
Крутяк!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus