USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудеться засідання освітнього комітету Верховної Ради

22 Листопада 2017 13:52
Виїзне засідання комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України відбудеться у п’ятницю, 24 листопада 2017 року у Луцьку, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Захід на Волині відбувається з ініціативи народного депутата від УКРОПу, голови підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та освіти дорослих Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Ірини Констанкевич.

О 9.00 в овальному залі Волинської облдержадміністрації запланована зустріч членів комітету з головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею та головою Волинської обласної державної адміністрації Володимиром Гунчиком.

У першій половині дня учасники ознайомляться із діяльністю закладів освіти Луцька. Зокрема, відвідають та поспілкуються з колективами Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

З 14.00 розпочнеться обговорення проблемних питань освітньої сфери. Місце проведення –актова зала Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки (пр. Волі, 13).

О 16.30 відбудеться прес-конференція учасників засідання.

Довідково. Професійну освіту Волинської області забезпечують 19 закладів професійно-технічної освіти державної форми власності. Серед них: 3 центри професійно-технічної освіти, 5 вищих професійних училищ, 5 професійних ліцеїв, 2 професійно-технічні училища, 2 заклади соціальної реабілітації, 2 заклади освіти, підпорядковані ВНЗ.

Окрім того підготовку робітників здійснює ще 31 професійно-технічний навчальний заклад І атестаційного рівня різних форм власності та підпорядкування. За рахунок коштів обласного бюджету здійснюється фінансування 16 закладів професійної освіти, м. Луцька – 5, державного бюджету – 2.

Станом на 01.10.2017 року у закладах професійної освіти області робітничу кваліфікацію здобувають майже 8,7 тисяч учнів.

У 2018 році на обласний бюджет Волині держава планує «перекинути» ще 10 профтехучилищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus