USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Маневичах відзначили 131-річницю з дня заснування

5 Червня 2023 09:33
Вже традиційно у день великого християнського свята Трійці, 4 червня, селище Маневичі відсвяткувало день народження.

Про це повідомили у громаді.

Гучних святкувань та веселих розваг, які проходили у мирний час, у селищі не проводили. Вранці у храмах Маневич відбулися святкові богослужіння. На площі біля Маневицького центру творчості дітей та юнацтва жителі та гості селища мали змогу насолодитися творчими здобутками вихованців мистецького закладу та українськими патріотичними мотивами духового оркестру Маневицького центру культури та дозвілля.

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували усіх, хто загинув у російсько-українській війні. Представники духовенства звершили молитви за мир і спокій у нашому краї, за маневичан, за українських захисників.

Зі словами вітань звернувся до присутніх очільник громади Олександр Гаврилюк, який зазначив: «Велика шана доблесним воїнам, завдяки яким у нашій рідній стороні спокійно та тихо. Жителі селища живуть, працюють, діти мають змогу навчатися. Пам’ятаймо подвиг Героїв! Головна мета на сьогодні – це допомога хлопцям-землякам та Збройним Силам України. Щиро вітаю вас дорогі маневичани, бажаю вам миру, терпіння, злагоди та перемоги».

Урочисто звучав на святі «Маневицький вальс» у виконанні чоловічого ансамблю «Маневицька сотня». Вихованці центру творчості та юнацтва разом зі своїми наставниками здивували усіх присутніх своєю майстерністю, сценічними костюмами та неймовірними талантами під час звітного концерту «Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній, тобі».
Яскраві творчі роботи були представлені на виставці робіт «Жива душа народна, жива, неподоланна». Тут же проводилася виставка різьблених дерев’яних ікон, унікальних авторських робіт митця з Маневич Анатолія Федіка.
Мелодійним багатоголоссям дивували усіх маленькі артисти. Кожна патріотична пісня у виконанні солістів та творчих колективів звучали задля перемоги, кожне слово — з думкою про наших бійців, які захищають Україну. Також діти мали змогу написати листа та намалювати малюнок-оберіг українським захисникам.

Після завершення мистецького заходу на Центральному стадіоні селища відбувся фінал відкритого розіграшу Кубка Маневицької селищної ради з футболу серед футбольних команд «Оконськ» с. Оконськ та «Полісся» с. Полиці Варашського району Рівненської області. Під час напруженої та цікавої гри з рахунком 3-0 чемпіонами стали – ФК «Оконськ». Кубок Маневицької селищної ради залишився у громаді. Олександр Гаврилюк урочисто вручив футболістам медалі та переможний Кубок.

Усі заходи у селищі проводилися з благодійною метою. Зібрані кошти буде використано для допомоги військовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus