USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Міноборони пояснили, чому прибрали демобілізацію із законопроєкту

10 Квітня 2024 21:20
Генеральний штаб ЗСУ висловив побажання щодо норми про демобілізацію. З огляду на оперативну ситуацію на фронті, загрози і ризики, це питання розглянуть в окремому законопроєкті.

Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону 10 квітня, передає УНІАН.

«Норма про демобілізацію, як ви знаєте, в першому читання була наявна – через 36 місяців. І кожен фактично бачив, що вона була в законопроекті. Але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, який розуміє загрози і ризики, які стоять перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок дуже і дуже багато», – заявив Лазуткін.

Водночас, за його словами, потрібно розуміти, що ескалація та агресія Росії триває, наступ йде практично по всій лінії фронту.

Читати ще: Повістку вважатимуть врученою, навіть якщо особи не було вдома. Усі деталі

«І наразі послабити Сили оборони не можна. Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації та демобілізації, протягом восьми місяців», – пояснив він.

Речник Міноборони наголосив, що такий документ дуже потрібен.

«Зрозуміло, що люди, які від початку воюють і тримають оборону з 2022 року і втомлюються, і виснажуються, але водночас потрібно поповнення, і дуже багато норм треба буде врегулювати», – додав Лазуткін.

9 квітня Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд законопроекту про мобілізацію. Комітет погодився врахувати пропозицію Головнокомандуючого ЗСУ Олександра Сирського про виключення демобілізації із законопроекту. Уряд зобовʼязаний внести на розгляд парламенту окремий законопроект із цими положеннями.

Член Комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз прокоментувала рішення про виключення із законопроекту про мобілізацію положення, що встановлювало демобілізацію через 36 місяців служби.

Читати ще: Покарання за порушення мобілізації: Рада підтримала законопроєкт у першому читанні

«Безпосередньо ключовою новиною, я думаю, є те, що за зверненням головнокомандувача ЗСУ, міністра оборони, уряду на голову ВРУ, який своєю чергою звернувся на Комітет, було знято норму про звільнення з військової служби під час дії воєнного стану», – заявила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
солдат Показати IP 11 Квітня 2024 06:56
Значить, будемо демобілізовуваьися самі. Рабство ж в Україні заборонене.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus