USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Москві на акції затримали вже понад 200 осіб

12 Червня 2019 16:10
Близько 1200 осіб взяли участь у непогодженій з владою акції в центрі Москви на підтримку журналіста «Медузи» Івана Голунова, 200 з них затримані російськими силовиками.

Про це повідомили Інтерфаксу в середу у прес-службі столичної поліції.

«За вчинення адміністративних правопорушень, передбачених статтею 20.2 КпАП РФ, затримано понад 200 осіб», – сказали у відомстві.

За даними ГУ МВС, затримані доставляються до територіальних підрозділів поліції для розгляду. Згідно з їхніми даними, в акції взяли участь 1,2 тис. осіб

У прес-службі додали, що в центрі Москви в середу проходять культурно-видовищні заходи, в яких беруть участь пересічні громадяни. У поліції також нагадали, що міською владою раніше було погоджено проведення іншої публічної акції на підтримку Голунова на проспекті Академіка Сахарова, запланованої на 16 червня 2019 року.

Як повідомляє УНН з посиланням на видання Meduza, бійці ОМОНу Росгвардії застосували кийки до учасників маршу на підтримку журналіста Meduza Івана Голунова. Крім того, проти натовпу були задіяні поливальні машини. Зазначається, що на вулицях Москви з'явилися поливальні машини, які поливають водою учасників ходи, а також поліцейських.


Інші російські ЗМІ так само повідомляють, що на Страсному бульварі російської столиці поліцейські застосовують до учасників акції кийки. Натовп кричить "Ганьба" і "Вам квартири не дадуть".

Нагадаємо, російські активісти і журналісти запланували провести 12 червня в центрі Москви марш за звільнення кореспондента «Медузи» Івана Голунова. Справу проти нього було закрито 11 червня, однак частина з тих, хто збирався взяти участь в акції, вирішили пройти від метро «Чисті пруди» до будівлі московської поліції на Петрівці, 38. Вони виходять з більш загальними вимогами, в першу чергу – покарання винних у провокації проти Голунова. Переговори з мерією з приводу акції зірвалися ще до звільнення журналіста, влада міста закликала не приходити на неї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І шо!? Показати IP 12 Червня 2019 16:39
Хлопця звільнили ,але ж звичка вештатися-то найперше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus