USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Норвегії не встановили зв'язку між смертністю старших людей і вакциною Pfizer

19 Січня 2021 17:42
У норвезькому управлінні охорони здоров’я заявили, що не встановлений зв’язок між вакциною Pfizer і BioNTech та смертністю людей похилого віку, яким зробили щеплення.

Про це йдеться у звіті медиків, пише ТСН з посиланням на видання Euronews.

Нагадаємо, у Норвегії відомо про 33 смерті літніх людей, які отримали щеплення від коронавірусу. Спеціалісти також зареєстрували смертельні випадки (саме після вакцинування) також у таких країнах, як Німеччина, США та Швейцарія.

За словами директорки місцевого управління громадського здоров’я Камілли Столтенберг, перед поведенням вакцинації усі проходять медичне обстеження. Серед 13 летальних випадків, які вивчали фахівці, було встановлено, що усі пацієнти були «дуже старими, немічними і мали серйозні захворювання». Крім того, усім померлим було понад 75 років.

«Що стосується причини смерті, аналізу не проводилося. Найважливіше – пам’ятати, що 45 осіб вмирають щодня в медичних закладах Норвегії. Тому не встановлено, що є надлишкова смертність або що це пов’язано з вакцинами», – наголосила Столтенберг.

Своєю чергою, керівник норвезького агентства з ліків Стейнар Мадсен заявив, що легкі побічні ефекти вакцини теоретично можуть вплинути на той стан, який є, у літніх пацієнтів.

До побічних ефектів від вакцини Pfizer в Норвегії відносять втому, нудоту, запаморочення і м’язові болі. Норвезьке агентство з лікарських засобів повідомило, що тіла 13 з померлих після вакцинації пацієнтів були розкриті та показали ознаки таких побічних ефектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus