USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У новорічну ніч ЗСУ знищили в Макіївці 400 окупантів, у РФ занизили втрати

3 Січня 2023 09:01
У новорічну ніч Сили оборони України нанесли удар по місцю базування російських військовослужбовців в окупованій Макіївці Донецької області, внаслідок якого загинуло 400 та поранено 300 окупантів.

Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

У СтратКомі повідомили, що завдяки точному удару у Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначається, що російські солдати дислокувалися у будівлі місцевого професійно-технічного училища № 19.
СтратКом також опублікував відео з місця події. На ньому видно, що приміщення, в якому знаходилися мобілізовані росіяни, повністю зруйнована.
Великі втрати окупантів у Макіївці фактично підтвердили російські пропагандисти.

Ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов репостнув у своєму Telegram повідомлення про те, що поширення інформації про військові втрати карається російським законодавством до 15 років ув’язнення.

А пропагандист Андрій Медведєв обурився халатністю окупантів, яка призвела до великих втрат особового складу.

«Щодо Макіївки коротко. У кожної надзвичайної події є ім’я, прізвище, по батькові та посада. На 10 місяць війни вважати противника дурнем, який не бачить нічого – небезпечно і злочинно. Розміщувати особовий склад будь-де в будівлях замість того, щоб розміщувати в укриттях – це пряма допомога ворогу», – написав він.

Міністерство оборони РФ підтвердило, що ЗСУ знищили угруповання російських військовослужбовців у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області, але заявляє, що втрати значно менші, ніж озвучені СтратКомом.

«Київським режимом завдано удару шістьма реактивними снарядами системи залпового вогню «HIMARS» виробництва США по пункту тимчасової дислокації одного з підрозділів російських збройних сил у районі населеного пункту Макіївка», – заявили росіяни.

За даними російського оборонного відомства, два снаряди нібито збили засобами ППО.

Решта ракет влучили в пункт тимчасової дислокації росіян, унаслідок чого загинули 63 окупанти.

Аналітики Інституту вивчення війни у своєму щоденному зведенні наголосили, що російське міністерство оборони намагається перекласти на чиновників «ДНР» та самих мобілізованих провину за ліквідацію сотень окупантів у Макіївці Донецької області.

«Представники правоохоронних органів «ДНР» повідомили російським державним телеканалам, що удар стався, коли російські військовослужбовці порушили оперативну безпеку, використовуючи особисті мобільні телефони, що дозволило українським силам завдати точного удару по базі. Орієнтовані на Кремль ЗМІ та деякі блогери посилили цю заяву, наголосивши, що російські війська не повинні недооцінювати здатність України використовувати погану практику оперативної безпеки на фронті. А деякі держслужбовці «ДНР» закликали покарати чиновника, який вирішив використати приміщення навчального закладу для розміщення мобілізованих.

Міністерство оборони Росії, можливо, навмисно покладалося на чиновників «ДНР», які звинуватили мобілізованих військовослужбовців у порушенні оперативної безпеки, щоби зробити «ДНР» відповідальною стороною», – йдеться у звіті інституту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus