USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Парижі знову протестують «жовті жилети», поліція застосувала сльозогінний газ

21 Вересня 2019 12:23
У суботу, 21 вересня, «жовті жилети» вийшли на протест в Парижі.

У результаті правоохоронці застосували сльозогінний газ проти протестувальників, пише НВ.

Як повідомляє France24, на вулиці Парижа вийшли тисячі поліцейських, щоб захистити пам’ятники та урядові будівлі на тлі кількох великих акцій протесту: «жовтих жилетів», профспілок та екологічних активістів.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон звернувся до учасників руху «жовтих жилетів» з проханням не зривати проведення Днів національної спадщини 21−22 вересня, в рамках яких багато історичних будівель відкривають свої двері для відвідувачів.

За його словами, добре, що люди висловлюють свою думку, але це повинно бути зроблено спокійно.
Нагадаємо, що у Франції масові акції почалися через різке підвищення цін на паливо. Пізніше протестувати вийшли французькі школярі і студенти.

Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 – тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м’яких вимог для вступу в університети.

Протести «жовтих жилетів» пройшли не тільки у Франції. До них приєдналися жителі деяких міст Португалії, а також Брюссель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus