USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У районі на Волині – 80% пожежних авто підлягають списанню

23 Квітня 2019 20:45
У Ківерцівському районі місцеві рятувальники не можуть ліквідувати 50% пожеж власними силами.

Про це йшлося під час засідання 35-ї позачергової сесії Ківерцівської районної ради.

Зі слів начальника Ківерцівського РВ Управління ДСНС України у Волинській області, підполковник служби цивільного захисту Андрія Кузьмова, відсутність джерел протипожежного водопостачання у населених пунктах та на об’єктах призводить до того, що понад 50 відсотків пожеж ліквідовують із залученням додаткових сил та засобів.

«Це збільшує масштаби пожеж, час та фінансові витрати на їх ліквідацію», - каже головний рятуваьник Ківерцівського району.


На його думку, наявність вищезгаданих проблем значною мірою зумовлена відсутністю належного нормативно-правового, фінансового, матеріально-технічного забезпечення, вирішення питань соціального, інформаційного та науково-технічного характеру.

На території Ківерцівського району знаходиться 46 пожежних гідрантів – 29 вуличних та 17 об’єктових, із яких три - не працюють. На території району розташовані 63 пожежні водойми (34 в Ківерцях), 49 водонапірних веж.

За оцінкою фахівців, за останній рік кількість пожеж в районі зросла на 3%, загальний збиток від пожеж збільшився на 18%, тож, якщо не вжити невідкладні заходи з поліпшення стану протипожежного захисту об'єктів та населених пунктів, це може призвести до загальних економічних збитків.

На сьогодні у сільській місцевості нараховують 4 підрозділи місцевої пожежної охорони, які можуть виконувати завдання за призначенням та перебувають на цілодобовому чергуванні.

Однак, обмежене фінансування заходів, передбачених на підвищення рівня протипожежного захисту населених пунктів та об'єктів району, призвело до того, що підрозділи місцевої пожежної охорони району забезпечені лише на 90% необхідними спеціальними пожежними автомобілями, з яких 80% вичерпали свій моторесурс і за строками використання підлягають списанню. Внаслідок недостатності коштів не має змоги придбати сучасні зразки пожежної техніки, обладнання, засобів зв'язку та індивідуального захисту особового складу.

Разом з тим, значна віддаленість підрозділів державної пожежної охорони від об’єктів та низький рівень технічної оснащеності протипожежних формувань сільськогосподарських об'єктів створюють проблему забезпечення належного протипожежного захисту сільських населених пунктів.

«Значущість проблеми забезпечення протипожежного захисту об’єктів і населених пунктів району полягає у необхідності реалізації єдиної державної політики у сфері пожежної безпеки, яка відповідно до Кодексу цивільного захисту України є невід’ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров’я людей, національного багатства і навколишнього природного середовища. Гострота таких проблем вимагає вжиття організаційних та інженерно-технічних заходів з боку органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Особлива увага при цьому повинна приділятися питанням удосконалення системи профілактики, створення та зміцнення матеріально-технічної бази пожежної охорони» - зазначив рятувальник.

Заслухавши доповідь, місцеві обранці громади у більшості підтримали районну цільову соціальну Програму забезпечення пожежної безпеки на 2019 – 2020 роки, згідно із якою на потреби рятувальників у Ківерцівському районі виділять понад 6 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus