USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У РНБО пояснили, чи мобілізують в Україні жінок на війну

2 Липня 2022 23:34
З початком повномасштабної війни в Україні почало ширитись багато фейків стосовно мобілізації населення.

Зокрема, один із них – про примусову мобілізацію жінок, яких начебто згодом відправляють на передову.

У Центрі протидії дезінформації розповідають, що жінки в лавах Збройних сил служать лише в добровільному порядку та за контрактом.

Одним із головних приводів для поширення фейку є взяття жінок на військовий облік, яке має початися з 1 жовтня 2022 року.

«Це означає, що жінка стає військовозобов’язаною та перебуває у запасі Збройних сил, Національної гвардії чи інших військових формувань.

Але це лише жінки тих професій, які визначені в наказі Міноборони України № 313 від 11.10.2021р.», – йдеться в повідомленні.

У ЦПД наголошують, що взяття на облік не є мобілізацією, оскільки у воєнний час жінки можуть бути прийняті на службу лише на контракт або в добровільному порядку.

Читати ще: Як діє наказ про військовий облік жінок в умовах воєнного стану: відповідь юриста

Також не підлягають призову на військову службу через мобілізацію жінки з дітьми до 18 років.

Утім в Міноборони раніше заявили, що жінки, які перебувають на обліку за військово-обліковими спеціальностями, все ж можуть бути мобілізовані у разі гострої нестачі спеціалістів.

«Наразі такої необхідності немає, але в окремих випадках жінки можуть бути мобілізовані за найбільш дефіцитними для Збройних Сил України та інших складових сил оборони військовими спеціальностями», – пояснює заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 3 Липня 2022 01:04
ну все вірно зараз багато жінок не хочуть народжувати дітей а хочуть пожити для себе то чим вони відрізняються (з позиції громадського обовязку) від чоловіків? А то дуже хитро виходить всі говорять про дискримінацію жінок а якщо поглянути на ситуацію відкритими очима (заборона виїзду, і.т.п) то найбільш дискримінованими в нас є саме чоловіки...
Антон Показати IP 3 Липня 2022 23:12
В мойому розумінні, любу роботу повинен виконувати професіонал. Вчитель повинен вчити, а не воювати чи лікувати, медик повен лікупати по свойому профілю ( бо не маю бажання щоб вухо-горло-нос лікував мені печінку, або зуби ), а військовий повинен професійно, як це роблять вчителі та лікарі, захищати свою країну. Адже вони на це вчаться, як і інші, також отримують зарплатню. Так при чому тут жінки??? Хто забажає, так це інша справа. А що до народження дітей жінками, так це доволі спірне питання. Щоб родити дитину, чоловік зобов`язаний в цьому випадку виступити гарантом перед жінкою, що він забепече гідне життя дитини та дружини. А не казати, що давай родимо, а там якось буде. Це доволі відповідальне рішення і жінки до цього ставляться більш відподально чим чоловіки. І це потрібно розуміти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus