USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У селі на Волині – проти закриття школи і дитсадка. Відео

22 Травня 2022 18:27
У селі Рачин колишнього Горохівського району хочуть закрити школу. Разом із нею зникне й дитячий садок, який міститься в тому ж приміщенні. Місцеві жителі виступили проти такого рішення, адже в будівлі нещодавно зробили ремонт.

У школі є величезний спортзал, простора їдальня та оснащені сучасною технікою класи. Останні кілька років її ремонтували, скрізь замінити вікна на пластикові. Гроші на ремонт жертвували батьки, інвестори, благодійники, а також виділяли бюджетні надходження, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Неповну середню освіту тут здобувають 32 учня. До іншої школи їм – три-чотири кілометри. Шкільного автобуса немає.

«На сьогодні в нас навчаються 32 дитини. Навчання проходить онлайн. Із минулого року нашу школу хочуть закрити. Ми, звісно, проти цього і всіляко підтримуємо нашу школу. Дороги, аби возити дітей до сусіднього села, немає», – розповідає голова батьківського комітету Рачинської гімназії Надія Юхимчук.

Директорка школи Вікторія Шишко зазначає, що в навчальному закладі замінено всі старі вікна, облаштовано просторий спортзал, куди приходять діти та молодь навіть у позаурочний час, а поруч – стадіон із великим футбольним полем.

«У нас є комп’ютерний клас. У нашому класі є телевізор, проєктор, ноутбуки», – перераховує вчителька початкових класів у Рачині Наталія Боярчук.
Мама трьох дітей зауважує: в неї немає можливості возити їх у сусіднє село в школу чи дитячий садок, адже нині вона сама виховує малечу.

«Я в цьому селі мешкаю нещодавно, але хотіла би, щоб мою дитину взяли до садка. Я хочу вийти на роботу», – говорить інша мешканка Рачина.

Оскільки у приміщенні школи розташований дитячий садочок, у випадку закриття школи його роботу теж доведеться припинити. Садок розрахований на 10 дітей, нині його відвідують 12 малят.

«Дошкільна освіта – це база. Тут дітки вчаться самостійно перебувати без батьків», – наголошують у дитячому садку Рачина.

Як зазначають молоді мами з села, нині в черзі на дитсадок – 15 дітей. Тому потрібно піднімати питання розширення садка, а не його закриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus