USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У школі на Волині – протести через укрупнення класів

19 Серпня 2020 12:04
У Ківерцівській школі № 1 хочуть об’єднати два класи, де навчалося 16 і 18 дітей в один, розповідає мама третьокласника Олена Матвєєва. Батьки зібралися на збори у загальноосвітній школі № 1 міста Ківерці, щоб висловити своє невдоволення цим рішенням.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Керівник гуманітарного відділу Ківерцівської міської ради Микола Грибук на зборах за участю батьків третьокласників школи № 1 сказав: згідно із санітарними вимогами, у цьому класі недостатньо місць для навчання дітей у період епідемії коронавірусу. Говорить: згідно із формулою освітньої субвенції, яка визначається для педагогічних працівників, у класі має бути 21 учень, це – середня наповнюваність школярів по ОТГ.

«Тому довелось об’єднали класи з кількістю до 30 учнів, а в деяких, навіть, понад 30 учнів. Це робиться для того, щоб ми не мали дірку в бюджеті з освітньої субвенції та щоб ми могли забезпечити навчання в сільській місцевості», – каже Микола Грибук.

Батькам під час зборів пропонували залучити ще 9 учнів третього класу у їх школу, перевести дітей до іншого корпусу, що розташований за кількасот метрів від цього приміщення, або ж перевести дітей в інший кабінет, де вчитимуться четвертокласники.

«З цим не погоджуються інші батьки, – каже їх вчителька Тетяна Назарчук. – Адже вже вклали гроші в ремонт саме цього кабінету».

Мама школяра Олена Матвєєва каже, що кабінет, де з 1 вересня повинні навчатися 34 дитини малий.

«Як це навчання має відбуватися?.. Вчитель має ходити боком до останніх парт?.. Це просто нереально. Одна кватирка лише на провітрювання відкривається. Це, навіть, не беручи до уваги карантин», – зауважує жінка.

Зустріч батьків із керівництвом школи та Ківерцівської об’єднаної територіальної громади тривала понад дві години. Директорка Ківерцівської загальноосвітньої школи № 1 Світлана Люшук каже, що знайшли компроміс. За ці два тижні мають провести роботу і залучити 9 учнів з інших шкіл міста.

«Якщо вдасться цей варіант, у школі збережуться два класи. Якщо це не вдасться, то планують перевести дітей в більше приміщення, площею більше як 50 квадратів. І там навчатимуть дітей», – каже директорка.

Мама третьокласниці Віта Бондарєва стверджує, якщо керівництво Ківерцівської ОТГ та школи № 1 не дослухається до їх вимог і діти з 1 вересня сядуть за парти у тісному приміщенні, батьки звертатимуться до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
No na me Показати IP 19 Серпня 2020 12:24
В мене в класі було 34 людини і це було норм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus