USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США дозволили використання плазми крові в лікуванні хворих на COVID-19

24 Серпня 2020 16:02
Управління з контролю за харчовими продуктами та ліками США (FDA) в неділю, 23 серпня, дозволило використовувати плазму крові для лікування пацієнтів з COVID-19.

У заяві FDA йдеться про те, що використання плазми може бути ефективним заходом у лікуванні COVID-19, адже «відомі та потенційні переваги плазми перевищують відомі та потенційні ризики», повідомляє DW. Водночас FDA в заяві зауважує, що використання плазми «ще не є новим стандартом догляду, заснованим на наявних доказах.»

Плазма крові у людей, які вилікувалися від коронавірусної хвороби COVID-19, насичена антитілами до цього патогену. Вона вже використовувалася в лікуванні понад 70 тисяч людей у США. У той час як дослідження лікування плазмою проводяться по всьому світу, переконливих доказів ефективності такого лікування ще не наведено.

Коментуючи виданий FDA дозвіл, президент США Дональд Трампа назвав це рішення «історичним проривом» у боротьбі з хворобою. Раніше Трамп робив заяви, у яких припускав, що FDA свідомо затягують з видачею дозволу, щоб зменшити його шанси на переобрання на президентських виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus