USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США відновлюють смертну кару на федеральному рівні

16 Червня 2020 21:01
Федеральна влада США відновлює смертну кару. Генпрокурор США Вільям Бар розпорядився привести у виконання чотири смертні вироки.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на сайт Мін'юсту США.

«Чотири вбивці пройшли через повний судовий розгляд згідно з нашою конституцією і законами. Ми зобов'язані жертвам цих жахливих злочинів та їхнім сім'ям привести у виконання вирок, винесений нашою системою правосуддя», − заявив Бар.

Як уточнили в Мін'юсті США, йдеться про чотирьох злочинців, засуджених до смерті за вбивство дітей. Двох з них визнали винними у зґвалтуванні неповнолітніх.

Страти засуджених заплановано на 13, 15 і 17 липня, а також 28 серпня цього року.

Нагадємо, що востаннє федеральна влада США приводила у виконання смертний вирок у 2003 році. Із того часу діяв неофіційний мораторій через те, що не було узгоджено правила застосування смертельних ін'єкцій.

До того ж останніми роками вища міра покарання застосовувалася на рівні влади штатів. 6 грудня 2019 року Верховний суд США заблокував спроби уряду країни повернути смертну кару на федеральному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 16 Червня 2020 21:48
Не завадило б щоб і в Україні відновили смертну кару бо злочинці і корупціонери вже нічого не бояться і знають що їм нічого не буде. У нас прецедентів в Україні тьма: злочини, грабежі згвалтування не припиняються. Майже щодня чуємо про це. За корупцію вже мовчу,це є нормою життя в Україні і норму треба зламати.
Лісник до К.лучанин Показати IP 17 Червня 2020 05:45
питання свідомим - вгадайте для чого її відміняли?
Народна прокуратура Показати IP 18 Червня 2020 10:31
До К.лучанин. "...щодня чуємо про це". А Ви не задумувались, що таким чином спеціально формують громадську думку через ЗМІ ті, хто з теми боротьби з корупцією отримує гарні гроші чи політичні дивіденди. Що чи не половина українців зараз у якихось антикорупційних органах, комісіях, комітетах, радах, громадських організаціях. А результату - нуль, бо коли трішки копнути інофрмацію стосовно цих людей, то виявляється, що вони ще більші корупціонени, ніж ті, проти кого вони закликають боротись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus