USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США вперше успішно пересадили людині нирку, вирощену в тілі свині

20 Жовтня 2021 23:27
Хірурги Медичного центру Лангон при Університеті Нью-Йорка вперше змогли успішно пересадити людині нирку, яка була вирощена в тілі генномодифікованої свині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

«Вона (нирка – ред.) абсолютно нормально функціонувала. Вона одразу не була відторгнута попри наші хвилювання», - заявив доктор Роберт Монтгомері, який очолив групу хірургів.

Сам орган пересадили пацієнту з мертвим мозком та ознаками порушення функції нирок, перш ніж відключити його від апарату життєзабезпечення. Ба більше, операція була погоджена з самою родиною пацієнта.

Зазначається, що хірурги приєднали нирку до пари великих кровоносних судин людини, але поза тілом, і спостерігали за нею впродовж двох днів. Весь цей час нирка очищувала організм від сечовини.

Всього дочірнє підприємство американської біотехнологічної компанії United Therapeutics - Revivicor вивело 100 генетично змінених свиней на одному об’єкті посиленого контролю в штаті Айова.

У цих свиней немає гена, який виробляє альфа-гал, цукор, який провокує негайну атаку імунної системи людини.

Лише у грудні 2020 року Управління з продовольства та медичних засобів США (FDA) дозволило використовувати таких тварин як їжу для людей та для створення медикаментів. При цьому регулятор зобов’язав компанії подавати додаткові документи для отримання дозволу на пересадку органів свиней живим людям.


Як повідомлялося, у Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus