USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Тбілісі близько 50 тисяч людей вийшли на акцію з вимогою звільнити Саакашвілі

14 Жовтня 2021 22:28
У столиці Грузії тисячі людей вийшли на акцію. Вони вимагають звільнити з ув’язнення третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Попередньо про те, що прихильники Саакашвілі збираються на протест, повідомляла нардепка та кохана політика Єлизавета Ясько. Сам ув’язнений голодує з 1 жовтня, пише 24 канал.

Орієнтовно 50 тисяч людей зібралися у четвер на площі у центрі Тбілісі на акцію з вимогою звільнення третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі», – йдеться у повідомленні.

Деякі ЗМІ пишуть, що людей від 30 до 50 тисяч. Вони приїхали навіть з регіонів країни. Акція почалась з того, що гендиректор опозиційного каналу «Мтавари» та адвокат Саакашвілі Ніка Мелія зачитав послання третього президента. У ньому політик закликав громадськість країни до примирення й об’єднання.

Окрім того, він закликав опозиціонерів 30 жовтня 2021 року на виборах проголосувати за кандидатів від «Національного руху».
Саакашвілі запевнив, що «Карфаген повинен бути зруйнований» щодо своїх політичних опонентів – правлячої партії «Грузинська мрія», яку заснував мільярдер Бідзіна Іванішвілі.

Далі прихильники Саакашвілі критикували правлячу владу та вимагали звільнити Міхеїла Саакашвілі.

Видання «Sputnik Грузія» написало, що люди заповнили площу Свободи і прилеглу територію. Вони несли плакати з написами «Свободу Міші», «Ні політичному переслідуванню», прапори Грузії і плакати з назвами міст, з яких вони приїхали.

Також є прапори Азербайджану і України. Плакати видніються на колонах автомобілів, які приїхали з різних куточків Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 15 Жовтня 2021 09:05
матрасники організували черговий майдаун за свою шістку
1 питання Показати IP 15 Жовтня 2021 09:59
Такою юрбою і Абхазію може повернуть?
Дідо Показати IP 15 Жовтня 2021 14:10
Нехай залишають його собі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus