USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У віці 101 року померла муза Пабло Пікассо

7 Червня 2023 22:14
У лікарні на Манхеттені у віці 101 рік померла французька художниця, мемуаристка, модель та екскохана іспанського митця Пабло Пікассо Франсуаза Жільо. Смерть підтвердила її дочка Орелія Енгель, яка розповіла, що останнім часом її мати страждала від хвороб серця і легенів.

Про це пише New York Times.

Зазначається, що Жільо познайомилися із 62-річним Пабло Пікассо у Франції в 1943 році. Через чотири роки Жільо народила від Пікассо сина Клода, а ще через два роки доньку Палому. Проте Пікассо так і не одружився на ній, пара розійшлася в 1953 році.

Однак саме завдяки роману з Пікассо вона стала відомою публіці, особливо після публікації її мемуарів Життя з Пікассо.

Книга стала міжнародним бестселером і настільки розлютила митця, що він намагався заборонити публікацію через суд, але програв. У мемуарах художниця розповідала про численні зради митця та його складний характер.

Після стосунків із Пікассо художниця двічі виходила заміж. У 1956 році вона народила доньку Орелію від художника Люка Симона.

У 1970 році вона вийшла заміж за Джонаса Салка, американського медичного дослідника, який розробив першу безпечну вакцину від поліомієліту.

Після смерті Пабло Пікассо у 1973 році його позашлюбні діти подали до суду для розподілу статків художника, який оцінили у 250 мільйонів доларів. Палома отримала 90 мільйонів, з яких велику частку віддала на будівництво паризького Музею Пікассо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus