USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Володимирі-Волинському відновлять русло річки Риловиці

7 Лютого 2019 15:37
Очищення русла річки Риловиця та облаштування рекреаційної зони поблизу водойми у Володимирі-Волинському ще торік ініціював народний депутат Ігор Гузь.

Раніше він зустрівся із місцевими активістами. Разом вони оглянули кілька місць, де потенційно могли б створити територію для комфортного і затишного дозвілля населення. Тоді парламентар підтримав ідею місцевого урбаніста і ландшафтного дизайнера Андрія Гнатюка, йдеться у повідомленні прес-служби нардепа.

На другий етап робіт з очищення русла річки Риловиця бюджетний комітет Верховної Ради, за поданням парламентаря, проголосував за рішення Кабміну та передбачив 1 мільйон гривень. Це – ресурси з програми соціально-економічного розвитку.

Ці кошти спрямують на проведення комунікацій, освітлення території, облаштування майданчика зі штучним покриттям, встановлення лавочок, озеленення, ремонт підходів на острівок через річку та інші.

За словами парламентаря, для місцевих жителів мають створити нову затишну й комфортну зону відпочинку та майданчик для занять молоді спортом.

«Відновивши русло Риловиці, облагородивши територію навколо, ми можемо створити новий парк у місті. Людям це потрібно. Вже перші роботи зроблені. Особисто контролюю весь процес робіт. Хотілося б, аби восени вже запрацювала нова урбаністична зона у Володимирі-Волинському», - сказав депутат, оглядаючи об’єкт під час робочої поїздки в округ.

Восени 2018-го техніка виконала перший етап робіт. Окрім очищення Риловиці, завезли ґрунт на острів та підняли його рівень над рівнем річки на 30 сантиметрів. На ці роботи торік з обласного бюджету передбачили 500 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus