USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У волинському селі підприємець скупив більшість хат

25 Липня 2022 07:00
Підприємець скупив майже ціле село у Ківерцівському районі. У цьому населеному пункті на даний момент проживає приблизно 30 людей разом з дачниками.

У селі Яромель Ківерцівської громади немає ані магазину, ані церкви. Є одне кладовище, куди «перебралися» більшість корінних жителів. А ще тут багато пусток, які майже всі викупив місцевий підприємець. Тож левова частка населеного пункту тепер у приватній власності, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Тут лише одна вулиця, яка тягнеться на приблизно півтора кілометра. Поруч ліс, зупинка і кладовище. Це село Яромель, яке, схоже, скоро обезлюдніє. Тут мешкає близько трьох десятків людей разом з дачниками. Єдине благо цивілізації – автобус, але не всі ним можуть скористатися. Щоб доїхати до найближчого Тростянця, який розташований за 6 кілометрів, автобус мусить робити велике коло, бо навпростець дорога погана. Тож квиток до Луцька коштує 100 гривень в один бік.

«Село вмирає, ні магазину, нічого нема. Живе десь 15 людей. Є такі люди, що не можуть і з хати вийти. Треба, щоб хоч раз на тиждень якась автолавка була. Маршрутка їздить тричі в день, тільки до Луцька коштує проїзд 100 гривень, а де їх тут в селі заробити», – розповідає місцевий мешканець.

Люди живуть з господарки. Коли привозять пошту, то можуть купити крупи чи олію, а ще раз на тиждень їздить авто з хлібом. Колись тут була ферма, але її продали у приватну власність. Викупив господарство підприємець Адольф Смолярчук. Тут же в селі будує маєток, а ще скуповує порожні хати. Так він може стати власником цілого села.

На все село троє дітей. Усі з однієї сім’ї: Вікторія, Дарина та Павлик. Діти уже дослідили всі хащі та пустки, знають, де найсмачніші яблука.

Читати ще: Не мають ґаджетів: діти із малозабезпеченої сім’ї на Волині – без доступу до дистанційного навчання

Зараз у Яромелі – золота пора, чорнична. Усі мешканці, і ці діти теж, заробляють на зборі ягід. Тут же й організований пункт прийому. Діти розповідають, що за кілька днів заробили по тисячі гривень, але гроші змушені віддати на господарство батькам, бо це єдиний прибуток у сім’ї, крім бабиної пенсії. Проте, кажуть місцеві, скоро і ягоди, й гриби будуть тут за розкіш, бо бідкаються, що лісу не буде, адже деревину возять постійно.
«Лісу було раніше – страшне діло. Ягоди, гриби люди носили, і пункт прийому був. А тепер винищили, 5 років сунуть машини. Хай би поладили дорогу, яку розбили: машина їде, як хата», – бідкається бабуся-старожилка.

До слова, жителі навіть не знають, хто депутат від їхнього села та й голову Ківерцівської громади в селі не бачили, хіба перед виборами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 25 Липня 2022 07:45
Напевно багато податків платить за кожну викуплену хату ? Чому журналісти не перевірили,чи надходить податок з нерухомості у Ківнрцівську громаду. За такі гроші вже нову дорогу побудувати можна.
Радувець Ларіса до лучани Показати IP 25 Липня 2022 12:23
Найвірогідніше вони в непридатному для проживання стані, по податок не стягується
Коля до лучани Показати IP 25 Липня 2022 12:27
Ви хоч поняття якесь зелене маєте скільки коштує дорога? Чи жаба зелена давить?
Анонім до лучани Показати IP 25 Липня 2022 16:13
Жаба,давить?нехай купує.
Анонім Показати IP 25 Липня 2022 09:13
нехай купує. може має які плани людина.. всерівно через років п.ять ті хати розваляться .
Наталя Показати IP 26 Липня 2022 19:15
хай купує..порядок буде ..теж таке знаю багато пустих хат їх ніхто не купує діти внуки не їздять не доглядають.. срач хащі ..лиси в двір заходять, того року хоч відстерлювали мисливці а тепер заборона_ а діти є хто страдає простий люд..колодязі у дворах завалені, грядку нічого ніхто не обробляє( має кошти щось матиме а то тільки завидки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus