USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЄС планують створити місію для допомоги Україні

20 Вересня 2022 08:46
Глави МЗС Європейського Союзу допустили створення місії щодо надання військової допомоги Україні.

Про це у понеділок, 19 вересня, повідомив на прес-конференції голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель після переговорів із колегами в Нью-Йорку, передає Кореспондент.

«Сьогодні всі міністри вирішили продовжити допомогу Україні. Ми продовжимо використовувати механізм ЄС щодо фінансування постачання озброєнь успішно та ефективно. Ми також продовжили обговорення пропозиції щодо розгортання місії ЄС з військової допомоги Україні. Ця робота йде, сподіваємося, що скоро побачимо конкретний результат», – сказав політик.

Він зазначив, що рішення про створення згаданої місії можуть ухвалити на аналогічній зустрічі глав МЗС Союзу у жовтні.

«Я сподіваюся, що на наступній зустрічі у жовтні ми зможемо ухвалити рішення, що дуже швидко для європейських стандартів. Ми зможемо подати пропозицію міністрам закордонних справ на зустріч у жовтні. Це буде дуже швидка процедура. Але це має бути погоджено з українською стороною», – резюмував Боррель.

Як повідомлялося, Брюссель у середині жовтня направить в Україну 5 млрд євро макрофінансової допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus