USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Встигнути до 1 вересня: у закладах освіти Володимира облаштують укриття

6 Липня 2022 18:02
5 липня у Володимирській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглянули низку актуальних питань. Одне з ключових – облаштування і фінансування укриттів у закладах освіти.

Про це повідомляють у Володимир-Волинській міській територіальній громаді.

Про фінансування захисних споруд цивільного захисту у закладах освіти з місцевого бюджету поінформувала начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун. Вона повідомила, що за дорученням міського голови була створена робоча група з обстеження укриттів дев'яти закладів загальної середньої освіти громади. У чотирьох з них є відповідні паспорти, що свідчать про наявність укриттів цивільного захисту, а у решти є найпростіші укриття.

Аби новий навчальний рік розпочався у школах в очному режимі, в усіх укриттях потрібно провести ремонтні роботи. Такі ж ремонтні роботи буде виконано і в музичній та художній школах.

Читати ще: Навчання у дві зміни і паспорти безпеки: які новації чекають на школярів від 1 вересня

Кошти на це виділять з бюджету громади, адже це одна із небагатьох статей витрат, яку дозволено фінансувати у час воєнного стану. Відтак з цього питання буде підготовлений проєкт рішення, який винесуть на засідання виконавчого комітету.

Директор КП «Володимир-Волинськтеплоенерго» Сергій Коба поінформував з питання забезпечення енергоефективності очолюваного ним підприємства. Він зазначив, що котельня, яка розташована на вулиці Академіка Глушкова, забезпечує дуже важливі напрямки теплопостачання у місті, зокрема військову частину. Для більшої економії споживання газу є необхідність перевести цю котельню на альтернативні види палива. Аби реалізувати такий проєкт, потрібно близько трьох місяців, тож до початку нового опалювального сезону часу лишається обмаль.

Як зазначив міський голова Ігор Пальонка, працівники комунального підприємства повинні якнайшвидше приступити до робіт, тож на чергову сесію міської ради буде подано відповідний бюджетний запит.

Заходам щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах, у парках та на сільгоспугіддях у пожежонебезпечний період 2022 року було присвячене наступне питання, яке розглянули члени комісії. Начальник відділу організації профілактичної роботи Володимир-Волинського РУ ГУ ДСНС Олег Отченаш наголосив, що випалювання сухої рослинності у час воєнного стану прирівнюється до диверсій. Пожежі в екосистемі спричиняють колосальні збитки для підрозділу ДСНС та чинять шкоду природі.

Зважаючи на це, члени комісії прийняли рішення щодо низки заходів, які мають запобігати виникненню пожеж та сприяти роботі рятувальників. Зокрема, створять резерв паливно-мастильних матеріалів, будуть приведені у готовність добровільні пожежні дружини, а старости сіл здійснять профілактично-роз’яснювальну роботу серед мешканців громади про заборону спалювання сухої рослинності.

Розглянули члени комісії питання про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в громаді. Завідувач районного відділу ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я» Валерій Оніщук повідомив, що епідситуація в місті та громаді під контролем, зокрема вода у водогоні та у річці Луга відповідає гігієнічним вимогам, а радіаційний фон складає від 11 до 13 мікрорентгенів на годину. Стабільна ситуація у громаді й з інфекційними захворюваннями. Також спостерігається погіршення показника щеплень дітей до року.

Доповнила виступ Валерія Онищука генеральна директорка ЦПМД Катерина Чубок, зазначивши, що у період з березня по травень цього року рівень профілактичних щеплень суттєво зріс, причому як серед дитячого населення, так і серед дорослих. Цьому сприяють медичні огляди школярів та призовників. Щодо щеплень від коронавірусу, то за цією послугою звертаються близько чотирьох осіб на день. В наявності наразі вакцини Coronavac та Pfizer.

Під час розгляду останнього питання, яке стосувалося стану безпеки на автошляхах громади та заходів щодо його покращення, міський голова Ігор Пальонка зауважив, що останнім часом почастішали випадки, коли великогабаритний транспорт проїжджає забороненою для цього центральною частиною міста, а не об’їзними дорогами. Це не лише порушує спокій містян, чинить загрозу для їх безпеки, а й руйнує асфальтне покриття у місті.

Присутній на засіданні старший інспектор сектору реагування патрульної поліції Володимир-Волинського районного відділу поліції Микола Дмитрук пояснив, що патрульні поліціянти при виявленні таких порушень фіксують їх відповідно до чинного законодавства, а на в’їзді у місто скеровують водіїв вантажівок, аби ті рухались об’їзними шляхами. Негативно впливає на контроль таких порушень те, що в місті працюють лише два наряди поліції.

Представник поліції порекомендував на літній період встановити спеціальні знаки, які б забороняли в’їзд до міста за температурного режиму в понад 28 градусів тепла.

На засіданні комісії прийняли рішення доручити керівництву місцевої поліції забезпечити контроль і притягнення до відповідальності тих, хто порушує правила дорожнього руху, а також підготувати листи на Службу автомобільних доріг у Волинській області щодо встановлення на в’їздах в місто знаків про обмеження руху великогабаритного транспорту у період спекотної погоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus