USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У луцьких супермаркетах з’являться автомати з молоком

23 Вересня 2011 14:33
За місяць-два у луцьких супермаркетах з’являться молокоавтомати.
Новацію запроваджує сільгосппідприємство «Порицьке» із села Старий Порицьк Іваничівського району – саме звідти свіже охолоджене молоко везтимуть до торгових закладів обласного центру, пишуть Відомості.UA.
Після вдалого експерименту у Луцьку молокоавтомати, імовірно, з’являться і в районних центрах.
Директор ТзОВ «Порицьке» Олександр Обштир повідомив, що молокоапарати замовлені у Швейцарії, вони вже в дорозі, а зараз тривають переговори із керівниками найбільших супермаркетів Луцька, тому в яких конкретно магазинах стоятимуть такі апарати, поки тримають в таємниці.
«Процес виглядатиме так: охолоджене молоко везтимуть у спеціальних ємностях – кегах – до Луцька у торгові заклади, поміщуватимуть їх в автомати, споживачі зможуть купувати свіже цільне молоко просто підставивши тару, як колись купували газовану воду», – каже Обштир.
Волинські чиновники підтримують ініціативу та кажуть, що всіляко сприятимуть господарству у цій справі, мовляв, здоров’я волинян – понад усе. Тим паче, коли полиці магазинів переповнені порошковим молоком.
Заступник голови ОДА Віталій Карпюк наголосив, що «Порицьке» – перше господарство в області, яке входить у торговельну мережу з екологічно чистим молоком через спеціальні автомати.
Проектом передбачалося створити комплекс на 428 голів дійного стада, всього ж стада планується 1100 голів.
Вже збудовано та реконструйовано корівник на 196 голів, телятник на 420 голів, де утримуються телята віком від 20 днів до 14 місяців. Приміщення ферми збудовані за останніми технологіями: стійла та корівник модернізовані, доїльний зал відповідає не лише вітчизняним, а й європейським вимогам.
Окрім тваринницького комплексу, господарство орендує й землі для вирощування власної кормової бази для худоби: пшениці, ячменю, вівса та люпину.
«Корми натуральні: ні грама міндобрива, ні грама гербіцидів, і відповідно молоко натуральне, – переконує власник Обштир. – Наразі триває процес заготівлі кормів: сінажу 1600 тонн, силосу до двох тисяч тонн, соломи – 330 тонн та сіна – 220 тонн».
Щодо ціни молока в автоматах, то, за словами Олександра Обштира, вона буде такою ж, як зараз у магазинах.
«Але це буде свіже молоко, щойно видоєне, а не порошкове, – сказав він. – Автомат оснащений охолоджувальною системою, яка підтримуватиме оптимальну температуру зберігання молока протягом торгового дня. Біля автоматів стоятимуть пластикові пляшки ємністю по одній-дві літри, однак ніхто не заборонятиме лучанам купувати й по п’ять літрів одразу. Термін зберігання молока – три доби, а непродане молоко буде повертатися назад на ферму для відгодівлі телят», – запевнив директор підприємтва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
NO Smoking! Показати IP 23 Вересня 2011 15:47
Головне запитання - якою буде ціна молока???
Є до NO Smoking! Показати IP 23 Вересня 2011 16:09
Навчись уважно читати
баба Зоя Показати IP 23 Вересня 2011 18:29
ще б інструкцію пенсіонерам, куди кнопку тиснути і гроші пхати, а то методом "втика" поламають автомат
баба Зоя Показати IP 23 Вересня 2011 18:32
ще б пенсіонеру інструкцію, куди кнопку тиснути, а то методом "втика" поламають автомат. А українці винахідливі, навчаться кулаком по автомату - молоко безплатне потече...
Vigilante до баба Зоя Показати IP 24 Вересня 2011 14:56
Щоби вдарити кулаком по автомату - багато винахідливості непотрібно. Як правило, так чинить тупе полішуцьке бидло, якого в нас, на жаль, вистачає.
Галя Показати IP 24 Вересня 2011 22:17
Хороша пропозиція, хтось дуже добре продумав. Дякую.
Житель Полісся Показати IP 24 Вересня 2011 22:21
Для Viqilante скажу, що не треба когось обзивати бидлом, якщо сам такий.Скрізь хватає як нормальних людей так і бидла , це не залежить від місцевості.
Vigilante до Житель Полісся Показати IP 25 Вересня 2011 16:00
"Сам такий" - це просто вражаюча відповідь-аргумент. Могли би і не підписуватися, і так видно, що пише згаданий мною вище "житель Полісся". Нормальні і не дуже люди дійсно є скрізь, але в деяких районах коефіцієнт останніх чомусь набагато вищий. Це так, з власних спостережень.
гость Показати IP 24 Вересня 2011 23:24
а з яким молоком сухим .
myk2 Показати IP 24 Вересня 2011 23:34
а де такі автомати вже працюють?
я з луцька Показати IP 25 Вересня 2011 17:49
Буде 20 грн літра, то всі полізуть брати порошкове молоко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus