USD 40.00 40.40
  • USD 40.00 40.40
  • EUR 40.20 40.50
  • PLN 10.00 10.25

У Польщі вже сваряться через консульство у Луцьку

2 Серпня 2012 18:52
Речник польського МЗС Марчін Босацький назвав «політичним нападом» на МЗС заяву представників найбільшої опозиційної партії «Право і справедливість» (PiS) про намір добиватися розгляду цієї справи у Сеймі Польщі.

Про це повідомляє УНІАН.

У Міністерстві закордонних справ Польщі обіцяють звільнити працівників консульств в Україні у разі висунення їм офіційних звинувачень у корупції прокуратурою, котра розслідує справу про видачі нелегальних віз.

Прес-секретар польського МЗС Марчін Босацький зауважив, що «до сьогодні міністерство не має такої інформації». Речник зовнішньополітичного відомства, якого цитує РАР, назвав «політичним нападом» на МЗС заяву представників найбільшої опозиційної партії «Право і справедливість» (PiS) про намір добиватися розгляду цієї справи у Сеймі Польщі.

«Що стосується системи видачі віз в Україні, то депутати чують «дзвін», але не дуже знають, де він. Звучали закиди, що туристичні агентства в Україні роблять за гроші польські візи, а ці заяви не підтвердились», ‒ заявив Босацький.

Він нагадав, що МЗС більш як півроку тому ввело нову систему видачі віз через приватну фірму-посередника, аби полегшити роботу з українцями, які хочуть отримувати польські візи.

Прес-секретар МЗС також спростував заяву опозиційних політиків про те, що один із працівників міністерства Войчех Пьонтковський є колишнім секретним агентом спецслужби, що працювала за часів правління комуністів, нагадавши, що це підтвердив Люстраційний суд.

Прес-служба МЗС Польщі до сьогодні не відповіла на відправлений УНІАН вчора запит щодо повідомлень ЗМІ про нелегальну видачу віз у Луцькому консульстві в Україні. «Ми ще працюємо над відповіддю», ‒ сказав сьогодні представник міністерства.

Нагадаємо, у консульстві Польщі в Луцьку нібито діяла злочинна група, що займалася нелегальною видачею віз особам, яким заборонено в’їзд до Шенгенської зони, повіям та могла бути причетною до торгівлі дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
стукачок Показати IP 2 Серпня 2012 20:19
За те бабло, що робилось в консульстві, можно купити пару літаків, не те, що порішати справу в Бєльські-Бялей.
він Показати IP 2 Серпня 2012 23:39
Ну це ж правда.Там робиться чорний день.але хочуть замазати
1 Показати IP 3 Серпня 2012 09:16
І правильно зроблять, що замажуть. А то знову будуть видавати візи на 10-20 днів перебування, це ж самим простим людям гірше буде.
Paulo Показати IP 3 Серпня 2012 09:21
В корумпованій Україні,яких би поляків не ставили в консульстві, їх всерівно куплять. В односторонньому порядку поляки не вирішать цього питання.
фрай Показати IP 3 Серпня 2012 10:31
їх питали баблом
Stlantiy Показати IP 3 Серпня 2012 12:15
Чем хуже-тем лучше.
Муму Показати IP 9 Серпня 2012 10:10
Нарешті і хабарництво на таможні припиниться! ХА Ха ХА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus