USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна 26 років тому просила про автокефалію УПЦ: опублікували документ

11 Вересня 2018 11:23
В архівах Київського патріархату збереглися документи, що свідчать про те, що в 1992 році тоді ще єпископ Онуфрій (Березовський) підписав звернення Української православної церкви про автокефалію, хоча в Московському патріархаті переконують у протилежному.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав секретар Священного Синоду УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря), передає канал 24.

"Багато з тих, хто цікавиться церковною історією, знають, що в січні 1992 року три архієреї – єпископи Онуфрій (Березовський), Сергій (Генсіцький) і Аліпій (Погребняк) нібито не підписали звернення єпископату УПЦ з проханням до покійного Московського патріарха Алексія II і єпископату РПЦ невідкладно розглянути звернення Собору УПЦ 1-3 листопада 1991 року про необхідність автокефалії Української церкви і позитивно вирішити це питання", – мовиться у повідомленні.

Архієпископ зазначив, що цей факт навіть внесений до офіційних біографії Онуфрія та Аліпія на сайті Московської патріархії.

З огляду на, що на днях керівники Московського патріархату офіційно знову заявили, що не існує прохань єпископату УПЦ про автокефалію, в Київській патріархії вирішили переглянути архіви. І було знайдено те, що можна побачити нижче. Те саме звернення. Яке нібито "не підписали" – але з усіма підписами. Текст не датований, але з фрази на початку видно, що це саме він – адже від Собору до 22 січня 1992 року минуло якраз близько трьох місяців, – наголосив Зоря.

Він зазначив, що синім кольором підкреслені підписи тих архієреїв, які на сьогодні перебувають на кафедрах Московського патріархату в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Костянтин Показати IP 11 Вересня 2018 11:40
пан Євтратій вже десятки років одне й те саме постійно городить, але жодного разу не показав документ повністю, лише його вирізки, що в свою чергу наштовхує на думку (знаючи вдачу до перекручування та брехні представників філерета), що все лише пусті балачки, аби привернути до себе хоч якусь увагу постійних глядачів супер мега "правдивого" каналу 1+1. Спаси Господи від таких євтратіїв!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus