USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Україна продовжить виробляти коньяк і шампанське до 2026 року

5 Січня 2020 07:00
Україна продовжує використовувати назви «коньяк» і «шампанське», від яких зобов’язалася відмовитися при підписанні Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Про це 3 січня поінформувала корпорація Укрвинпром, передає Кореспондент.

«Україна продовжить виробляти і експортувати «коньяк України» і «шампанське України»... Виноградно-виноробна галузь країни сьогодні працює в умовах перехідного періоду, визначених статтею 208 Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом – з іншого боку – із використання географічних зазначень ЄС для позначення подібних продуктів, що мають українське походження», – сказано в повідомленні.

У корпорації наголосили, що перехідний період – 10 років, до 1 січня 2026 року і «це незмінна протягом найближчих років юридична ситуація».

«Не дивлячись на взяті на себе зобов’язання відмовитися від низки географічних назв ЄС, зокрема «коньяк» і «шампанське», ми маємо право використовувати назви до кінця 2025 року. Однак внаслідок політичного рішення під час підписання Угоди про асоціацію не було передбачено надання раніше обумовлених в ході переговорів компенсацій або технічної допомоги виробникам виноробної продукції України в разі відмови від вживання географічних зазначень країн Європи в назвах українських вин і коньяків», – зазначив гендиректор Укрвинпрому Володимир Кучеренко.

Як повідомлялося, Україна відмовилася від коньяку і шампанського. Відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності, з України будуть експортувати продукти з назвами «вино ігристе» і «бренді».

Нагадаємо, Рада прийняла закон про захист географічних брендів. Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС і взяла на себе зобов’язання охороняти європейські географічні назви від підробок. Закон стосується в тому числі брендів «шампанське» і «коньяк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus