USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українські військові вразили американських інструкторів швидкістю опанування системи Patriot, – CNN

22 Березня 2023 17:53
Група українських військових, яка пройшла навчання на системі ППО Patriot у США, вразила американських інструкторів тим, як швидко вони опанували цю систему.

Про це повідомляє телеканал СNN, журналістів якого було запрошено на навчання українських воїнів у Форт Сілл, штат Оклахома у вівторок, передає Укрінформ.

Зазначається, що 65 українських військових проходили інтенсивний курс тренувань протягом 10 тижнів під керівництвом інструкторів армії США на базі у Форт Сілл.

Чиновники та інструктори США зауважили, що в ході навчань українці настільки швидко опанували основи системи Patriot, що їм дали додаткову інтенсивну підготовку, яка рідко доступна їхнім американським колегам, які пройшли той же курс.

«Наша оцінка полягає в тому, що українські солдати вражають та дуже швидко навчаються завдяки їхнім широким знанням у сфері протиповітряної оборони та досвіду в зоні бойових дій», – сказав бригадний генерал Шейн Морган, який виконує обов’язки командувача Форт Сіллом.

За словами офіційних осіб, українські чоловіки та жінки віком від 19 до 67 років тренувалися з 7 ранку до 6 вечора шість днів на тиждень протягом 10 тижнів. Багато хто з них був кваліфікованим інженером до війни, всі вони були відібрані українськими воєначальниками для навчання у США.

«Я думаю, що тільки завдяки їхньому бойовому досвіду вдома вони змогли дуже легко засвоїти речі – це найкраще, що я бачив досі, а я тренував безліч (військових з інших – ред.) країн», – сказав один з американських інструкторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 22 Березня 2023 22:22
Літаки давайте,можна Ф-35...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus