USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Уночі окупанти знову атакували Україну ракетами і «Шахедами»: є руйнування та постраждалі

26 Травня 2023 08:58
У ніч на п’ятницю Росія здійснила чергову атаку на Україну, випустивши загалом 17 ракет різних типів та 31 дрон-камікадзе. Українська ППО знищила 10 крилатих ракет, 23 «Шахеди» та два розвідувальні БПЛА.

Про це повідомила пресслужба командування Повітряних сил у соцмережах, передає УП.

«Чергова нічна атака російських окупантів розпочалась наприкінці минулої доби 25 травня о 22:00 і тривала до 5:00 26 травня. Цього разу противник змістив напрямок удару на схід, атакуючи об’єкти критичної інфраструктури та об’єкти Сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

Загалом було зафіксовано пуски 17 російських ракет різних типів та 31 ударний дрон:

– 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 з літаків Ту-95 МС з району Каспійського моря;

– 7 зенітних керованих ракет С-300/ С-400 з району Токмака (тимчасово окупована територія Запорізької області);

– 31 ударний БПЛА іранського виробництва Shahed-136/131 із південного та північного напрямків.

Повідомляють, що силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України у зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Центр» та «Південь» було знищено 10 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, 23 ударні дрони Shahed-136/131, два БПЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Мерлін-ВР».

«Відмічено влучання ударних БПЛА та кількох ЗКР С-300/ С-400 в Харківській та Дніпропетровській областях», – зазначили в Повітряних силах.
Зокрема уламки збитої над Києвом ворожої цілі пошкодили дах торговельно-розважального центру в Оболонському районі, а у Шевченківському районі уламки влучили у приватний будинок, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

«Внаслідок падіння уламків в Оболонському районі зафіксовано пошкодження даху одного з торговельно-розважальних центрів, без займання і критичних руйнувань. Окремі фрагменти впали на територію ТРЦ», – зазначив він.

Згодом начальник КМВА повідомив, що в іншій частині Оболонського району уламки пошкодили на парковці автомобілі, а у Шевченківському районі через падіння уламка на приватний будинок пошкоджено дах і вікно.

За попередньою інформацією Попка, обійшлося без постраждалих.
Унаслідок нічної атаки на Дніпро пошкоджено приватне домоволодіння, два приватні підприємства, заправку, серйозних руйнувань зазнало транспортне підприємство, постраждав співробітник заправки. Попередньо сили ППО збили над Дніпропетровською областю п’ять крилатих ракет і шість «Шахедів».
«Надважка ніч. Було гучно – ворог масовано атакував область ракетами та дронами. Дісталося Дніпру. У приватному домоволодінні виникла пожежа, яку вже загасили. Пошкоджено два будинки та авто. Зайнялося й на двох приватних підприємствах. Вогонь рятувальники приборкали. Понівечена заправка. Постраждав її працівник. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома. Серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство. Усюди триває обстеження територій. Інформацію уточнюємо», – поінформував голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За словами очільника ОВА, ворог також обстріляв з БПЛА Марганецьку громаду, обійшлося без жертв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus