USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Узяв би до рук зброю і зараз», – волинянин відзначив 101 день народження

16 Січня 2023 08:56
Петро Баранський із Любомля днями відзначив своє 101-річчя. Ветеран Другої світової, якого мобілізували у 43-му і комісували через травму, каже, що якби не поважний вік, то б узяв до рук зброю та пішов захищати Україну від російської окупації.

Про це повідомляє Суспільне.

"Свій 101-ий день народження Петро Гнатович відзначає в лікарні. Цей пацієнт за свої 101 рік вперше потрапив до Любомльської лікарні, не стільки на лікування, більше на діагностичне обстеження"– говорить медична директорка закладу Наталія Ліщук.
Своїм секретом довголіття токар, агроном, більш як 20 років голова колгоспу та голова сільської ради називає здоровий спосіб життя і те, що ніколи не робив нікому зла.

«На всіх посадах, де я працював, я старався дати людям можливість жити по-людськи», – говорить іменинник.
Каже, що йому нині не до святкувань, але урочистості довгожителю організувала адміністрація Любомльської лікарні.

Найстаршого жителя Ковельського району, окрім медиків, прийшли привітати родичі, учасники народного аматорського хору ветеранів війни і праці, де Петро Гнатович співає понад 30 років.
Петро Гнатович має двох доньок, трьох онуків і двох правнуків. Та довгожитель дає собі ради сам, каже онук Костянтин, який пишається своїм дідусем.

За даними голови Ковельської адміністрації Ольги Черен Петро Баранський – найстарший житель Ковельського району.

101-річний Петро Баранський ще має плани, основний з них – після дня народження відсвяткувати Перемогу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus