USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

В ISW пояснили, навіщо Путін знову заговорив про припинення вогню в Україні

25 Травня 2024 10:05
Західні ЗМІ продовжують повідомляти, що президент Росії Володимир Путін зацікавлений у припиненні вогню в Україні шляхом переговорів.

Водночас, як зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни, риторика Кремля і військові дії Росії показують, що Путін, як і раніше, не зацікавлений у змістовних переговорах і будь-якому врегулюванні, яке завадило б йому домагатися руйнування незалежної української держави.

Так, зазначається, що російські джерела, які розмовляли із західними ЗМІ, запропонували суперечливі характеристики позиції Путіна на переговорах. Вони підкреслювали територіальні поступки як частину передбачуваного Путіним припинення вогню, але рідко торкалися ширших стратегічних цілей путінської війни в Україні.

Читати ще: Путін замінив Шойгу для підтримки затяжної війни в Україні, – ISW

«Припинення вогню не заважає Росії відновити наступальну кампанію зі знищення української державності, і Росія буде використовувати будь-яке припинення вогню для підготовки до майбутніх наступальних операцій на території України», – наголошують в ISW.

Як зазначають аналітики, Росія наразі готується до можливої війни з НАТО, і Кремль, найімовірніше, розглядатиме все, крім капітуляції України, як екзистенціальну загрозу здатності Росії вести таку війну.

Водночас вони зауважують, що Кремль продовжить симулювати інтерес до переговорів у критичні моменти війни, щоб вплинути на ухвалення Заходом рішень щодо підтримки України та продовжувати зусилля з отримання попереджувальних поступок від Заходу.

Раніше Reuters із посиланням на чотири анонімні російські джерела 24 травня написав, що Путін готовий піти на переговори про припинення вогню і заморозити війну на наявній лінії фронту.

Читати ше: Путін активно будує коаліцію на противагу Заходу, – ISW

«Путін може воювати стільки, скільки потрібно, але він також готовий до припинення вогню – до заморожування війни», – сказало одне з цих джерел.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus