USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В ОП заявили, що злиті в мережу матеріали про український контрнаступ – підробка РФ

7 Квітня 2023 15:07
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк натякає, що матеріали про підготовку українського контрнаступу, які з’явилися в мережі як нібито витік секретних військових документів, є підробкою, створеною російською розвідкою.

Про це Подоляк написав у Твіттері.

Зокрема, він наголосив, що опубліковані дані «спираються переважно на статистичний аналіз поставок, можливих оперативно-тактичних задумів, а також великий обсяг фіктивної інформації».

«І по-друге... якби Росія справді отримала реальні сценарні заготовки – вона навряд чи оприлюднила б їх. Адже набагато вигідніше заготувати власні зустрічні пастки, залишаючи при цьому другий бік у незнанні про власне знання. Натомість публікація сьогодні – це безумовний доказ виключно оперативної інформаційної гри Росії», – підкреслив Подоляк.

Що ж стосується реальних планів контрнаступу, додав Подоляк, безумовно, російські війська ознайомляться з ними першими: «Я б припустив, що це станеться дуже скоро».

Як писав The New York Times, Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком засекречених військових документів з деталями плану США й НАТО щодо оснащення ЗСУ перед майбутнім контрнаступом.

Документи невідомі злили у Twitter та Telegram. Військові аналітики звернули увагу на те, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені, оскільки там завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку аналітиків, ці зміни можуть вказувати на кремлівську дезінформацію.

Як уточнило видання, документи не містять конкретних планів бойових дій – як, коли і де Україна має намір почати наступ. Однак у документах є дані про потреби ЗСУ станом на 1 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 7 Квітня 2023 15:40
Ну то нехай самі керуються цими фейками! Це просто гра що, називається, на публіку. Хіба мало дезинформації рашка поширює! Але ця "лажа" дає їм ,ніби " виправдання" , для своєї подальшої окупації і війни проти України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus