USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні блокуватимуть сайти неперевірених онлайн-продавців

10 Вересня 2021 14:57
В Україні планують змінити правила роботи інтернет-магазинів. Власників змусять публікувати інформацію про себе та пропоновані товари, а перевірені онлайн-платформи маркуватимуть спеціальною позначкою.

Якщо онлайн-продавець відмовиться публікувати інформацію про власну діяльність, то його ресурс заблокують. Для цього Мінекономіки підготувало цілих два законопроєкти, пише 24 канал.

Що зміниться для онлайн-продавців

Нові зміни планують внести до законів «Про електронну комерцію» та «Про захист прав споживачів». Законопроєкти покликані запровадити дієві механізми регулювання електронної комерції.

«Регулювання електронної комерції – вимога сьогодення. Адже неможливість ідентифікувати онлайн-продавця спричиняє незахищеність прав споживача та бюджетні втрати через відсутність реєстрації продавців як підприємців», – зазначає заступниця міністра економіки Ірина Новікова.

Підприємці, які здійснюють продажі за допомогою онлайн-майданчиків та інших електронних ресурсів, будуть змушені розміщувати вичерпну інформацію про себе, як суб’єкта господарювання, і перелік інформації про продукцію.

Також планується створення платформи «Е-покупець», яка дозволить ідентифікувати продавця шляхом надання йому статусу Держпродспоживслужбою «Перевірений продавець».

Крім цього, Держпродспоживслужба проситиме провайдерів блокувати інтернет-магазини, які ведуть нечесну торгівлю, обманюють покупців та не надають інформацію про себе. Яку саме інформацію продавці будуть змушені публікувати на своїх ресурсах – поки не відомо. Наразі проєкти законів перебувають на розгляді Кабінету міністрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus