USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні хочуть виплачувати компенсацію жертвам насильства

15 Грудня 2019 12:49
В Україні планують створити Фонд відшкодування коштів особам, які пережили насильницькі злочини. Він має запрацювати в 2021 році.

Щорічно такі виплати будуть отримувати від 10 тисяч до 20 тисяч потерпілих, розповів заступник міністра юстиції Олександр Банчук в інтерв’ю Цензор.НЕТ.

За словами заступника міністра, жертва зможе отримати кошти на фізичну та психологічну реабілітацію одразу після нападу, якщо надасть відповідні висновки судмедексперта і довідку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

«Якщо людина загинула, то звернутися по компенсацію зможе хтось із її родичів. За надходженнями такий фонд становитиме близько 200-300 млн грн на рік. Це мінімальні прорахунки, які робили наші фахівці спільно із представниками Консультативної місії Європейського Союзу», – розповів він.

Про суму компенсації не повідомляється. Оскільки, як уточнив Банчук, цим питанням має займатися Кабмін: «Ми лише прописуємо, куди людині потрібно звернутися і як правильно це зробити, а також терміни розгляду заяв і здійснення виплат».

Кошти Фонду будуть поповнюватися за рахунок штрафів у кримінальних та адміністративних справах. Або ж судового збору в кримінальному провадженні для осіб, визнаних винними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
євген Показати IP 15 Грудня 2019 15:28
Жертви майдану теж отримають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus