USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

В Україні надаватимуть 100 тис. на власну справу безробітним та малозабезпеченим

12 Червня 2021 10:52
Міністерство соціальної політики планує надавати фінансову допомогу малозабезпеченим і безробітним.

Про це розповіли у Сніданку з 1+1.

Державна програма почне діяти від наступного року. Йдеться про сто тисяч гривень на відкриття власної справи. Згідно з її вимогами, отримані гроші мають піти на закупівлю обладнання та матеріалів, які необхідні для відкриття бізнесу.

Гроші можна буде не повертати, якщо безробітний-підприємець влаштує до себе на роботу ще двох працівників з Центру зайнятості. За інших умов, підприємець поверне отриману суму частково – за рахунок соціальних внесків і податків.

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 червня схвалила в першому читанні законопроєкт щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму в Україні та створення передумов для його підвищення. Згідно з пояснювальною запискою до документа, ухвалення цього проєкту закону дасть змогу удосконалити підходи до визначення розмірів заробітної плати, зокрема прирівняти мінімальну заробітну плату до мінімального посадового окладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 12 Червня 2021 11:43
Це просто жах! Держава створює нові схеми! Як можна давати 4тис $ людям, які є малозабезпечені або безробітні. Це ж означає, що людина сама не зацікавлена в заробітку! На що вона витратить ці кошти з наших податків?
Анонім Показати IP 12 Червня 2021 12:16
Дерибан
Анонім Показати IP 12 Червня 2021 15:16
Це буде як з виборами,голосували покійники,так і тут,гроші виділятимуть мертвим душам,це один з варіантів.Я все життя працюю і плачу податки,а мені навіть кредит держава безвідсотковий не дасть.Про пенсію я вже мовчу.Давайте деребаньта наші гроші.
Новий українець Показати IP 12 Червня 2021 15:35
Я б узяв гроші на відкриття бізнесу. Та мені важко уявити, в що таке можна розумно вкласти кошти, щоб почати отримувати прибуток. Та й важко уявити, як 100 тис грн має вистачити на це "щось". 3500$, мабуть, і на сарай не хватить, щоб побудувати. Не те, що бізнес.
Бізнесмен Показати IP 12 Червня 2021 16:40
Щоб почати реально якийсь бізнес треба не 100 000 грн, а хоча б 100 000$ доларами, щоб почати якусь хоча б власну справу. Тому цей законопроект - це чисто фарс. За 100 000грн і землю не купиш для ведення бізнесу. Ця сума може бути достатньою лише для існуючого бізнесу, якому треба безвідсотковий кредит для розширення, або вдосконалення існуючого потенціалу. Хоча, за цю суму оокоштів, повноцінно і одне робоче місце важко створити. Проте, такі кошти можливо буде сенс брати лише якимсь невеликим фермерським господарствам. Щоб закупити малину, саджанці, або ще яку розсаду, а потім пропахати в полі і отримати смішний прибуток, який не дотягне навіть до мінімальної зарплати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus