USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні найглибша за 10 років криза у сфері теплокомуненерго. Тепловики готові до всеукраїнських протестів

17 Вересня 2021 11:58
Міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго», Асоціація міст України та Профспілка працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України звернулися до президента, прем’єр-міністра та голови ВРУ з вимогою негайно вжити заходів для розв’язання найглибшої за 10 років кризи у сфері теплокомуненерго (ТКЕ).

В іншому випадку підприємства ТКЕ не матимуть змоги забезпечити стабільне проходження опалювального сезону та ініціюватимуть всеукраїнську акцію протесту, повідомляє Україна комунальна.

Відповідне відкрите звернення до керівників органів влади було ухвалене на всеукраїнській нараді підприємств ТКЕ.

Міжгалузева асоціація «Укртеплокомуненерго», Асоціація міст України та Профспілка працівників ЖКГ України вимагають до 1 жовтня 2021 року:

1. Забезпечити оперативну та злагоджену взаємодію державних органів у розробці та прийнятті підзаконних актів для реалізації Закону № 1639 від 14.07.2021 року та внесення змін до Державного бюджету щодо відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію та послуги теплопостачання в 2021 році.

2. Зняття арештів з поточних рахунків теплопостачальних підприємств та заборонити накладення арештів до встановлення паритетної відповідності штрафних та інших фінансових санкцій, які можуть застосовуватися постачальниками природного газу, операторами газорозподільчих мереж, постачальниками електроенергії з розміром санкцій підприємств ТКЕ до своїх боржників та встановлення економічно обґрунтованих тарифів.

3. Надати доручення операторам газорозподільчих мереж до початку опалювального сезону відновити постачання газу для теплопостачальних підприємств (розпломбувати вузли обліку природного газу на джерелах теплопостачання).

4. Надати доручення НКРЕКП терміново внести зміни до Методики визначення плати за розподіл природного газу, повернувши її до умов, які діяли до 1 січня 2020 року (оплата за фактично використаний природний газ).

5. Кабінету Міністрів України зобов’язати ГК «Нафтогаз Трейдинг» виключити з договору на постачання природного газу теплопостачальним підприємствам дискримінаційні норми, пов’язані з монопольним становищем, зокрема:

- виключити попередню оплату;

- виключити нарахування штрафних санкцій на загальний обсяг спожитого природного газу;

- виключити договірне списання коштів з рахунків теплопостачальних підприємств та надання банківських гарантій;

- визначити в договорі категорії споживачів з чіткою прив’язкою ціни по кожній з них, а саме: населення, бюджетні установи, інші споживачі;

- привести обсяги споживання природного газу в договорі до реальних обсягів для відповідних категорій.

У разі невиконання зазначених заходів до 1 жовтня 2021 року, підприємства ТКЕ не гарантують початок опалювального сезону та стале його проходження, а також будуть вимушені ініціювати всеукраїнські акції протесту працівників галузі за підтримки Асоціації міст України та ЦК Профспілки працівників ЖКГ України з метою можливості застосування економічно обґрунтованих тарифів та/або визначення чіткого механізму компенсації збитків підприємств ТКЕ виключно з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
В. Показати IP 17 Вересня 2021 12:39
Потихоньку помаленьку приходит дуп.......
ботоксШМЯК до В. Показати IP 17 Вересня 2021 16:12
Вона прийшла зразу, після останніх виборів. Хто має голову, той це зрозумів.
Анонім до ботоксШМЯК Показати IP 17 Вересня 2021 17:16
Ага, так і після останніх. А «#Прикрути» при Порохові хіба не було? Всі, хто мітингує - «агенти Кремля» і план «Шатун». Згадали?
ботоксШМЯК до Анонім Показати IP 17 Вересня 2021 18:36
Саме при зелених Україна падає в економічну прірву, просто летить вниз. При Пороху економіка зростала.
Точно до ботоксШМЯК Показати IP 18 Вересня 2021 12:12
Зростала економіка пороха і ериближених
ботоксШМЯК до Точно Показати IP 18 Вересня 2021 15:37
Ага, а ще Порошенко вбив свого рідного брата... в 90х... в Молдові... Ну а зростання економіки при Пороху, це офіційні статистичні дані, так само як і падіння економіки при зе, також офіційні статистичні дані. ГОЛОВОЮ ДУМАТИ потрібно на виборах, головою.
БУХой АЛкаш Показати IP 17 Вересня 2021 14:54
Потрібно протриматися до наступних виборів, а там стане краще.
Дідо до БУХой АЛкаш Показати IP 17 Вересня 2021 16:13
А мені хорошо. Я пенсіонер-отставнік, тому маю пільги, субсидію. Я за цю владу, вони молодці, нам відставним міліціонерам підняли трішки.
Дідо до Дідо Показати IP 17 Вересня 2021 16:52
Ні, в мене нажаль ні пенсії, ні субсидії. Сам вижмваю на свої власні, зароблені. Це ви печиво, покришки на майдані отримали.
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 17 Вересня 2021 18:38
О, печиво на Майдані... Дідо, тобі методички прямо з луГандонії присилають?
Дідо до ботоксШМЯК Показати IP 17 Вересня 2021 21:49
Еге, прямо з офісу Путіна. Сьогодні тільки отримав останні вказівки.
Всратий актябрьонок до Дідо Показати IP 17 Вересня 2021 22:47
Воно й видно. Не даремно ж кажуть, що свої ГНИДИ страшніші за кацапські воші.
Анонім до Дідо Показати IP 17 Вересня 2021 17:12
Відставник таке не напише. А «ботяра» так. Не треба провокувати. Бо у ментів пенсії ніхто не перераховував. А тільки повернули те, що забрали. У мене знайомий з них. Був влітку у Києві і нічого не добився.
Анонім до Анонім Показати IP 17 Вересня 2021 18:37
Дідо, вгомонись. Якраз після останніх протестів і прийнято рішення перерахувати і додати пенсії відставним міліціонерам.
Народна прокуратура до Дідо Показати IP 17 Вересня 2021 21:55
З тебе такий міліціонер, як з чоловічого прутня молоток. Відставними можуть бути військові, а не міліціонери, тож ні до одних, ні до других ти не належиш, якщо в цьому не петраєш. Ти звичайний закомплексований балабол-провокатор
Тангоумирающеголебед Показати IP 17 Вересня 2021 15:20
Тойво, на майданах добре гріють. Печиво, покришки.
пиняботокс до Тангоумирающеголебед Показати IP 17 Вересня 2021 16:14
Покришки будуть, і виліт на ростов тоже буде. Навіть 73% вже прозріли від цієї наволочі у владі.
лучани Показати IP 17 Вересня 2021 15:51
Місцева влада керує тарифами та не хоче піднімати. Всі кошти витрачають на дитплощадки та лавочки ,замість оновлювати мережі.
Анонім до лучани Показати IP 18 Вересня 2021 21:32
Місцева влада вже підняла тарифи, особисто мене раніше не змушували платити 300 грн кожного місяця навіть влітку, я платила лише в опалювальний період по показах на тепловому лічильнику + 300грн . А тепер за неопалювальний період я заплачу луцьктеплу додаткових 6місяців *300грн=1800грн. Цікаво на що підуть ці гроші? Можливо там забагато нероб працює,які хочуть мати гарні зарплати і нічого не робити. Кум,брат,сват - треба всіх працевлаштувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus