USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні створили карту, де можна перевірити наявність ліків від COVID-19

1 Грудня 2020 11:02
Національна служба здоров’я України створила інтерактивну карту, на якій можна відстежити наявність ліків, що входять в перелік лікарських засобів, які необхідні при лікуванні коронавірусу.

Про це повідомляє Українська правда. Життя.

Станом на 29 листопада відзвітували про залишки 114 форм лікарських засобів 588 лікарень.

У ТОП-3 українських лікарень, в яких найбільша кількість ліків для стаціонарного лікування увійшли:

- Городенківська ЦРЛ (Івано-Франківська область) 78 лікарських засобів за 57 МНН (міжнародне непатентоване найменування);

- Гощанська ЦРЛ (Рівненська область) 65 препаратів за 43 МНН;

- Закарпатський обласний клінічний фтизіопульмунологічний лікувально-діагностичний центр 61 препарат за 56 МНН.

Також на дашборді за кожним найменуванням можна побачити не тільки поточний залишок у певній лікарні, а його приріст за добу, середній залишок за сім днів, кількість закладів, де є певний препарат у наявності та інше.

Щодо наявності залишків, необхідних для боротьби з COVID-19, в аптеках, то відзвітували 2 570 аптечних закладів.

У них наявні 143 форми ліків 45 МНН. Перелік аптечних мереж із залишками таких препаратів також можна побачити на дашборді НСЗУ.

Передбачається, що така карта дозволить пацієнтам і лікарям стежити за ситуацією із наявністю тих чи інших ліків, які допомагають при коронавірусній хворобі, в реальному часі.

Окрім того, відстежити за наявністю безкоштовних ліків можна за допомогою нового чат-боту «Медсестра Іванка».

Активісти Антикорупційного штабу створили такий додаток, який дозволяє перш ніж купити призначені ліки в аптеці перевірити, чи є вони в наявності в лікарні.

«Медсестра Іванка» дозволяє підписатися на будь-яку лікарню та отримувати оновлення щодо її закупівель, залишити скаргу чи повідомити про корупцію, дізнатися про інші медичні товари, які купили у вашій лікарні.

Бот працює в Telegram і Viber.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Грудня 2020 12:07
Оказалось, что многие не в курсе той ужасной трагедии, которая произошла в Жовкве на Львовщине. Там в местной больнице из-за отключения электричества задохнулись двое коронавирусных пациентов, подключенных к ИВЛ. В больнице внезапно погас свет, но автономные генераторы не подключили, хотя в самом заведении на балансе числятся два устройства. Некоторые сотрудники медперсонала на условиях анонимности сообщают, что генераторы забрал к себе на дачу главврач Шевцив. ,,А національна служба здоров’я України створює інтерактивну карту,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus