USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні викрили 14 кіберзлочинців, серед яких один – з Волині

24 Липня 2020 09:22
Слідчі кіберполіції задокументували протиправну діяльність 14 осіб із різних регіонів України.

Про це повідомила пресслужба відомства в четвер, 23 липня, передає Корреспондент.

Відзначається, що правопорушення в кіберпросторі були здійснені жителями Волинської, Миколаївської, Львівської, Запорізької, а також Дніпропетровської, Житомирської, Вінницької, Полтавської та Одеської областей.

Так, на Волині кіберполіція викрила автора шкідливого програмного забезпечення (ПЗ), який після потрапляння його вірусу в ПК вимагав із користувачів $600-1000 за відновлення даних.

Також шкідливе ПЗ створили троє жителів Запоріжжя, за допомогою якого дізнавалися логіни і паролі іноземних громадян. Бази зібраних даних вони продавали в мережі.

На Миколаївщині поліцейські викрили групу осіб у крадіжці персональних даних громадян із подальшим присвоєнням їхніх коштів з банківських рахунків та електронних гаманців, зазначено в повідомленні.

«Загалом у різних регіонах України правоохоронці провели 20 обшуків. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, флеш-накопичувачі, чорнові записи.

Двом фігурантам вже оголошено про підозру», – заявив пресцентр.

Як повідомлялося, правоохоронці спіймали онлайн-шахраїв, які обдурили близько 500 громадян більше ніж на 4 мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дзвоніть на 102 Показати IP 24 Липня 2020 09:43
Всі вони агенти та диверсанти від Путіна В.В., працювали як шпигуни на РФ та отримували за це гроші від Росії. А куратором у них в Україні, тобто резидентом був відомий у 1985-1990 роках - секретар райкому комсомолу, потім - завідувач відділом агітації і пропаганди Дніпропетровського обкому комсомолу. Згодом виступив одним з координаторів Демократичної платформи в КПРС, яка ратувала за оновлення Компартії. Наш дорогий - Т.О.В.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus