USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

В «Укренерго» розповіли про захист енергетичної системи від російських атак

27 Вересня 2023 10:06
Для захисту енергооб’єктів України від чергових атак з боку Росії використовуватимуть ППО та інженерні укріплення, при цьому деякі види захисту будуть застосовані вперше в світі.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, пише Суспільне.

Він наголосив, що енергетики постійно знаходяться у координації з урядовцями та Генштабом ЗСУ.

«Маємо декілька видів захисту і підстанції «Укренерго», де певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загроз. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це, як активний захист – ППО, так це і пасивний – інженерні укріплення», – зазначив Кудрицький.

Голова «Укренерго» зазначив, що наразі відключень електроенергії не планується, але все буде залежати від ситуації. Він додав, що цю зиму без імпорту електроенергії «пройти буде дуже складно».

«Якщо обстрілів немає – ми відключень не плануємо. Неможливо спрогнозувати, куди влучать росіяни, будемо діяти по ситуації», – підсумував Кудрицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus