USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В ЄС закінчується вибухівка для снарядів, що постачаються в Україну, – ЗМІ

19 Березня 2023 18:09
В Європі є дефіцит вибухових речовин для збільшення виробництва боєприпасів для України.

Про це пише Financial Times.

За словами чиновників та представників збройових компаній, через обмежені запаси пороху, пластикової вибухівки та тротилу європейська військова промисловість не може швидко виконати замовлення ЄС для України, незалежно від того, скільки грошей на це готові витратити європейські уряди.

«Дуже складно збільшити виробництво артилерійських боєприпасів, особливо важких, великокаліберних, за короткий час», – заявив голова Асоціації оборонної та охоронної промисловості Чехії Йіржі Хінек.

Представники оборонної промисловості кажуть, що ув Європі обмежені запаси вибухівки.

«Неможливо в короткий термін збільшити (виробництво) нітроцелюлози. . . У Європі немає великих виробників необхідної нам сировини. Якщо я хочу збільшити виробництво пороху, мені потрібно, напевно, три роки», – сказав Хінек, маючи на увазі основний інгредієнт пороху.

Зброярі говорять, що зараз наростити виробництво вибухівки можна лише в тому випадку, якщо імпортувати значні обсяги сировини з інших регіонів – Індії, Кореї та інших країн.

Зокрема, чеський державний виробник – компанія Explosia, який є одним з найбільших в Європі постачальників вибухових речовин на заводи з виробництва боєприпасів, повідомила FT, що її виробництво ракетних палив, які використовуються в 155-мм артилерії, «працює на повну потужність» і не буде збільшено до 2026 року.

До слова, уряд Румунії заявив, що веде переговори з американськими і південнокорейськими компаніями про будівництво порохового заводу в країні. Останній такий завод був закритий 2004-го.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus