USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вчені попередили про катастрофічну посуху в Європі

31 Січня 2023 23:38
Дослідники з Інституту геодезії Технічного університету в Австрії заявили, що Європа перебуває на межі катастрофічної посухи. За їхніми словами, запаси підземних вод виснажуються.

Про це повідомила пресслужба університету, передає Кореспондент.

Зазначається, що аномально спекотне літо 2018–2019 років призвело до різкого падіння рівня поверхневих вод, який не відновився через велику спеку на континенті в останні роки.

Тепер стало відомо, що потенційно катастрофічна посуха вже завдає серйозної шкоди природі, негативно впливає на сільське господарство і призводить до нестачі енергії у Європі.

«До теперішнього моменту чимало водних видів втратили середовище проживання або вимерли, також спалахувала велика кількість масових лісових і трав’яних пожеж, а сухий ґрунт призвів до великої кількості проблем у сільськогосподарській галузі, а також став причиною раптових повеней. Крім того, у Європі загострилася нестача енергії, оскільки без достатньої кількості охолоджувальної води атомні електростанції у регіоні ледве можуть виробляти достатньо електроенергії, також ускладнена робота гідроелектростанцій», – кажуть вчені.

У своєму дослідженні вчені використовували супутники-близнюки під назвою Том і Джеррі. Ці пристрої обертаються навколо Землі по полярній орбіті на висоті. Вони регулярно фіксують зниження рівня підземних і поверхневих вод у Європі.

«Кілька років тому я ніколи б не подумав, що вода може стати проблемою тут, у Європі, особливо у Німеччині чи Австрії. Але насправді у нас тут проблеми з водопостачанням. Передусім необхідно мати можливість документувати посуху, що триває, з використанням даних і мати для цього безперервні супутникові місії у космосі», – резюмував доктор Торстен Маєр-Г’юрр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Сергійович Показати IP 1 Лютого 2023 00:12
про що ви мелете поїдьте на Поліся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus