USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Вчилися писати проєкти та реалізовувати ідеї: у Луцьку – школа проєктного менеджменту для школярів. Фото

23 Квітня 2024 15:15
Кілька місяців в обласному центрі Волині тривала Школа проєктного менеджменту, під час якої десять команд від закладів загальної середньої освіти області навчалися писати проєкти та дізнавалися, як залучити кошти на їх реалізацію. Тематика проєктів – різноманітна, але переважно вони стосувалися освітніх закладів, у яких навчаються команди. Команда-переможець отримала десять тисяч гривень від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» на реалізацію свого проєкту – створення курсів домедичної підготовки.

Організували Школу проєктного менеджменту Волинська обласна Мала академія наук спільно з Луцьким національним технічним університетом за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Школа об’єднала учнів з усієї Волинської області. Спочатку вони пройшли відбір, а згодом шкільні команди, які захотіли взяти участь, пройшли відповідні навчання. Учасники Школи навчалися, як писати проєкти, як перенести свою ідею на папір і як на реалізацію ідеї знайти кошти – залучати грантодавців чи спонсорів.
Проєкти стосувалися екології, роздільного збору сміття, висадження дерев, облаштування укриттів, створення просторів для навчання, облаштування майданчиків та встановлення освітлення.

Ректор ЛНТУ Ірина Вахович висловила сподівання, що волинській молоді сподобався проєкт, та подякувала Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за постійну підтримку молодих людей.

«Сподіваюся, ви усі станете підприємцями у майбутньому. Я вимагаю, щоб ви в це повірили та йшли до цієї мети крок за кроком. Найманим працівником бути добре, якщо ви топменеджер. Але все одно найкраще бути власником свого бізнесу – це концепція нашого університету. Через школи бізнесу і права ми надаємо усі консалтингові послуги від самого старту і впродовж реалізації ідеї. Головне – повірити й захотіти», – наголосила Ірина Вахович.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, своєю чергою, відзначила важливість підтримки амбітних дітей, які прагнуть змін у країні.

«Сьогодні тут зібралися амбітні діти. Вони хочуть змінювати свою школу, навколишній простір, свою громаду, область та загалом країну. Дуже важливо підтримувати таких дітей, адже будучи в школі, вони вже навчилися писати проєкти, ставити мету, описувати проблематику, проводити дослідження та опитування, дізнаватися актуальність ідеї та писати її бюджет. Ось цю амбітність потрібно скеровувати у правильне русло, адже саме такі молоді люди в майбутньому змінюватимуть нашу країну», – переконана Катерина Шкльода.
Разом з тим, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» обрав один з проєктів та вручив команді сертифікат на десять тисяч гривень на його реалізацію.

«Усі проєкти написано доволі якісно, обирати було дуже важко, але ми зупинилися саме на цьому проєкті через контекст часу та можливість його реалізації. Переможцем обрали Волинський науковий ліцей, де діти хочуть зробити курси домедичної підготовки. Для цього їм потрібно придбати манекени, тренувальні турнікети, джгути, аптечку, аби проводити навчання. Цей проєкт в нинішній час дуже актуальний. Класно, що діти це відчули, що вони переймаються цими питаннями та самостійно ініціюють проведення таких навчань у своєму навчальному закладі», – акцентувала Катерина Шкльода.
Насамкінець учасники Школи проєктного менеджменту отримали сертифікати. Організатори висловили сподівання, що проєкти учасників буде реалізовано в майбутньому.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus