USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Відклали інструменти, до рук взяли зброю: як під час війни працює військовий оркестр Волинського прикордонного загону

28 Вересня 2022 07:29
Репетиції тепер між несенням служби, а замість святкових концертів – більше виступів для бійців. Так в умовах воєнного стану працює військовий оркестр Волинського прикордонного загону.

Про це розповів начальник та диригент оркестру Петро Лукавий, інформує Суспільне.

З його слів, після 24 лютого змінилася і служба, і репертуар. Прийшлося відкласти інструменти, взяти до рук зброю, поступити на відповідні позиції і виконувати завдання, визначені командуванням.

«Нині виконуємо нові пісні з метою підняття бойового духу», – говорить Петро Лукавий.
В оркестрі з молодших класів грають троє братів – Володимир, Юрій та Віталій Мельники. Вони вже 30 років не випускають з рук духові інструменти.
«Ми не схожі, але ми двійнята. В школі загальноосвітній ходили викладачі із музичних шкіл. Набирали собі учнів. Прийшов викладач по класу труба і нам захотілося на трубі грати», – розповідає Володимир Мельник.

«Після того, як брати-двійнята принесли додому трубу від них вирішив не відставати й третій брат, – розповідає Віталій. – Він теж пішов у музиканти».

Після музичної школи брати закінчили училище та почали грати у військовому оркестрі Волинського прикордонного загону. Мрія трьох братів здійснилася. Одного, зізнаються Мельники, досі не можуть зрозуміти, як їхні домашні репетиції стільки років витримували сусіди.
«Проживали в дев’ятиповерховому будинку на п’ятому поверсі. Треба було кожен день займатися. Один подує годину, другий подує годину, третій подує. Я не знаю, як сусіди витримували. По батареях не стукали», – говорить Віталій Мельник.

Замість музичних інструментів у братів-музикантів зараз все частіше в руках зброя, між цим оркестр постійно репетирує, готує нові аранжування та концертну програму для підняття бойового духу. На День прапора прикордонники виклали у мережу свій кліп під назвою «Коломийка», текст цієї жартівливої пісні просто на передовій написав прикордонник на позивний «Поет».
«Відео вже передивилися до півтора мільйона людей, значить це людям подобається, значить, робота не пройшла даремно», – говорить Петро Лукавий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus