USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ВІП-апартаменти в луцькому СІЗО: почім «розкіш» для в’язнів?

14 Серпня 2020 16:14
У луцькому СІЗО відкрили платні камери. Тепер в’язні, які перебувають у слідчому ізоляторі, можуть жити як люди. Хоча розкіш так званих ВІП-апартаментів – сумнівна: холодильник, мікрохвильовка та трохи більше квадратних метрів на одну особу – оце й усе, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

У таку камеру на 15 квадратних метрів, переоблаштовану зі стандартної і розраховану на двох осіб, можуть потрапити тільки ті, хто вчинив легкий злочин, хто не є рецидивістом і добре поводиться. Вартість перебування за добу – 300 гривень, за тиждень – 2000 гривень, а за місяць – 2300 гривень з особи.

Працівники СІЗО кажуть, що у камері – нова постіль та інші предмети побуту. А ще в’язні можуть придбати продукти харчування за власні кошти.

Але від стандартних камер так звані ВІП-апартаменти насправді мало чим відрізняються. Бо ж у стандартних з перелічених благ немає хіба мікрохвильової печі та холодильника. Ну і, що головне – тут більше місця, адже в звичайній камері на 16 квадратів утримують по чотири особи. Тут в’язні сплять, їдять, миються, курять та навіть ходять у туалет.

Отож, якщо у ВІП-камеру поселити двох осіб, таке сумнівне задоволення коштуватиме 600 гривень за добу. Зазначимо, що одномісний стандартний номер в одному з луцьких готелів коштує 500 гривень. Квадратура і умови там, звісно, кращі. А тюремні апартаменти виходять дорожчими, аніж номер у пристойному готелі.

У такій камері можуть утримуватися особи, які затримані й стосовно них проводять досудове розслідування, які не порушують режим утримання і мають шанс вийти зі слідчого ізолятора на домашній арешт або обмеження волі, пояснюють у СІЗО. А тим, хто порушує режим утримання, на такі апартаменти розраховувати не варто.

Звісно, СІЗО – це не курорт, і з дозвіллям тут так собі. Наприклад, в’язні можуть сходити до тюремної церкви, частину ікон для якої, до слова, створили самі засуджені.

Ще є бібліотека, де ув’язнені можуть погортати збірку поезій Павла Тичини чи Лесі Українки. Але цього навряд чи вистачить, аби задовольнити літературні потреби майже трьох сотень в’язнів.

Загалом СІЗО в Луцьку переповнений. І умови, в яких перебувають підсудні, залишають бажати кращого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 14 Серпня 2020 18:08
влада вирішила ще й на увязнених заробляти замість того щоб забезпечити їм належні умови утримання
Володя до скептик Показати IP 14 Серпня 2020 18:36
Не даремно підписався "Скептиком", для початку проси від влади належних умов в садочках, школах, лікарнях!!! Хоча з таким коментарем від тебе багато не потрібно очікувати - маєш усі шанси спробувати , що в тюрмах харчування набагато краще, ніж у садочках, школах та лікарнях. Нажаль!!!
вояк Показати IP 14 Серпня 2020 18:52
Чому начальник в совєцькій формі одягу і з звйоздами на погонах?Він в,якій країні служить? Аваков,це питання до міністра!!!!
Володя до вояк Показати IP 14 Серпня 2020 19:31
Я особисто маю відношення до ДСНС, але знаю та розумію, що це не "Совєтська" форма, та Аваков не має до них жодного відношення. Там керує тільки Міністерство юстиції України, та форма у них є діючою у Нашій Державі!
! до Володя Показати IP 15 Серпня 2020 13:19
Та то місцевий провокатор, - "таваріщ К", і братік в нього такий же.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus