USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь може втратити учасницю Олімпійських ігор

6 Березня 2018 20:47
Учасниця Олімпійських ігор в Ріо, волинська метальниця молота Ірина Климець тренується на території закинутого військового містечка без облаштованого спортивного майданчика. У -16 дівчина переодягається на снігу та із замерлими кінцівками продовжує тренування. Тренер спортсменки Роман Черкашин каже, коли область нічого не зробить для своєї чемпіонки, ми її можемо втратити.

Нагадаємо, торік Ірину Климець визнали однією з найкращих спортсменок області з олімпійських видів спорту.

Втім, попри офіційне визнання, за 9 років її тренувань спортивний майданчик для метання молоту досі не облаштували.

«Доводиться тренуватися будь-де. Коли ще я метала 40 метрів, до 50, то займалася на вулиці Набережній в Луцьку, в полі. Далі перейшли на закинуте військове містечко. Разом із тренером та братом почали облаштовувати територію, залили бетоном під ноги. Коли в 2016 році виконала олімпійський норматив, то президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк залив бетонний майданчик 3 на 3 метри. Він вже посипався - просили, щоб знову облаштували.

«Мені не потрібно якийсь супер сучасний сектор, хоча б якусь елементарну імітацію його, щоб був був майданчик, де можна стоят, .Обгородити сіткою. За 15-20 тисяч гривень це можна було б зробити. Але ніхто нічого не робить», - розповідає спортсменка.
Такі умови, каже учасниця Олімпіади, негативно впливають на якість підготовки до змагань.

«Першою чергою дуже важко психологічно. Метаю я без огорожі, звикаю до цього. На змаганнях заходжу в сектор і постійно є страх - попасти у сітку довкола. Це дуже заважає, бо замість того, щоб зосередитися на техніці, мушу відволікатися на зовнішні фактори.

Я тренуюся щодня, окрім неділі. Правда минулого тижня, коли були сильні морози, то на тренування виїжджала лише тричі. Поки переодягнуся на снігу, то вже замерзали руки, ноги, обличчя, а ще треба далі працювати. Знаєте, якби був сектор, я б переодягалася на вулиці в мороз, хай там і буде -16, головне - щоб були хоча б елементарні умови», - наголошує спортсменка.

«Ось такий суперсучасний сектор з роздягальнею ми маємо», - іронізує тренер Роман Черкашин, й показує умови, в яких тренується волинянка, щоб представляти честь країни на міжнародному рівні.
Каже, щодо облаштування належних умов для тренування зверталися в усі інстанції.

«Всюди отримуємо лише обіцянки. Молодь до нас приходить, ще коли тепло – тренується, а далі пропадає. Звісно, так, як Іра в мороз -11 переодягається на снігу, руки мерзнуть, а вона досі працює, то навряд ще хтось так зможе. Наголошу, що вона стала чемпіонкою та гордістю Волині не завдяки чомусь, а попри все», - каже Роман Черкашин.
Та додає, що коли ситуація не зміниться, то Ірина Климець може стати гордістю іншої області чи країни.

«Спортсменка хоче в нас тренуватися, готова йти на результат та перемогу, але умов немає. Якщо так буде продовжуватися, то ще з рік і ми втратимо нашого спортсмена. Бо для її кар'єри нинішні умови вкрай негативні. Вона то терпить, але питання: скільки це триватиме?!» - наголошує Роман Черкашин.

Зауважимо, що Ірина Климець зараз готується до змагань у Каховці й до міжнародних змагань в Бресті, також спортсменка має намір через два роки поїхати на Олімпіаду.

Підготував журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
русс Показати IP 6 Березня 2018 20:57
та де там 15 тис грн у толстомордих найдётся, тож на айфоны Х для своих телочек потратили, бедненькие..
Легкоатлет Показати IP 6 Березня 2018 21:33
Це тільки вершина айсбергу. І місто і область легку атлетику не вважають пріоритетним видом. Після закриття спартаківських шкіл, є чітка перспектива втратити позиції і в гімнастиці художній, і в спортивній ходьбі. Голова Федерації , як і начальник відділу фізичної культури та спорту так і місцеві функціонери не помітили , як понад 20 тренерів залишилось без роботи серед навчального року...
Віктор Показати IP 6 Березня 2018 22:38
Зате на пам'ятник Бандері, гроші знайшлися. Навіщо про живих думати?! В кожній області своя влада, та своє приватне військо. Розірвали олігархи на шматки нашу Україну. Повдівали вишиванки, і крадуть патріотчно.
ник.. до Віктор Показати IP 7 Березня 2018 00:35
а ты и дальше мечтаеш о кирзовых сапогах и строем под красным знаменем да..если тебе не нравится вышиванка тогда почему ты не в челябинске в косоворотке и с гармонью..кацап ты не ту краину выбравхапай свий партбилет и ночью ползком на пузе через кордон ползи в свой скотомогильник..
А.Е.К. до ник.. Показати IP 7 Березня 2018 15:57
Тю, і з якої дурі ти взяв, що Віктор за компартію? Чи тобі подобається лише правда в вишиванках?
Заприємне Показати IP 7 Березня 2018 07:35
Так, було б приємно прочитати, що все таки знайшлися люди ,які б взялися за цю справу і підтримали волинських спортсменів і створили належні умови для тренувань
Вячеслав Показати IP 7 Березня 2018 08:15
Позор! Нет государства. Есть только рабы и наглые, думающие только о себе свиньи возле кормушки.
Лучанин Показати IP 7 Березня 2018 09:27
А на Авангарді сектор не придатний для тренувань?
Відповідь до Лучанин Показати IP 8 Березня 2018 12:25
На Авангарді не можна на футбольний газон метати. Молот важкий і псує покриття. Це тільки на змаганнях. А тренування ж кожен день.
Пр Показати IP 7 Березня 2018 10:46
Я бачив не багато. Але то не по людськи. Депутати думають про вибори, а люди про те щоб вижити. Треба брати приклад з Ірини працювати понад нормово та попри все. І ми їх посунемо: байдужих і зажершихсЯ особин. Всім удачі в своїх справах! Борітеся, поборите!
Андрей Показати IP 7 Березня 2018 14:21
Спорт некому уже не нужен к сожаленью. Только про шкуры свои думают. Итоговые результаты Украинских спортсменов на последней Олимпиад, это предсмертный вздох спорта в нашей стране.
спорт Показати IP 7 Березня 2018 14:51
що ви розказуете на спорт волині виділяють міліони це питання керівництва спортом---менежменту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus