USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь – серед регіонів, де найнижчий рівень охоплення вакцинацією

14 Вересня 2020 08:45
В Україні показники охоплення вакцинацією дітей віком до 1 року становлять менше 50%. А Волинь потрапила до переліку регіонів із найнижчими показниками охоплення вакцинацією.

Про це 13 вересня під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує УНН.

«Станом на 1 серпня 2020 року рівень охоплення плановою вакцинацією дітей першого року життя проти поліомієліту, це три дози до року, – становить 45,6% від річного плану; дифтерії, кашлюку та правцю – три дози до року – 47%; кору, паротиту, краснухи у рік робиться – 45,3%; вірусного гепатиту В – 42%; проти туберкульозу – 48,1%; проти гемофільної інфекції – 44,6%», – зазначив він.

Окрім того, Степанов назвав регіони із найнижчими показниками охоплення вакцинації.

«Найнижчі показники охоплення щеплення дітей 1 року життя мають місце у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій та Волинській областях, де показники нижчі, ніж середні по Україні», – сказав міністр.

Він також зауважив, що низький рівень вакцинації спостерігається у дорослих.

«Дуже в нас викликає велике занепокоєння – це вакцинація дорослих від дифтерії та правця. Вони щеплюються найгірше – лише 28,4% від плану. Така ситуація загрожує новими спалахами вакцинокерованих хвороб, в тому числі кору, які можуть стати непосильним тягарем для нашої медичної системи в умовах COVID-19», – підсумував Степанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus