USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни ініціюють заборону ввозити до області безпритульних тварин з інших регіонів

29 Травня 2020 17:49
Необхідно заборонити завозити безпритульних тварин на територію Волинської області з інших регіонів України.

Таку петицію 28 травня зареєструвала Надія Хмара. Підписати її можна за посиланням.

Вона зазначила, що у Волинській області досі лишається невирішеною проблема безпритульних тварин.

«І поки на рівні держави розробляються законопроєкти, які б допомогли вирішити це питання гуманним шляхом на вулицях наших міст, волонтери змушені об’єднуватись, шукати кошти та своїми силами покращувати атмосферу співіснування людей і тварин, адже кожен по-різному відноситься до наявності котиків та собачок у громадах нашої країни», – вказала жінка.

Та додала, що Волинська область не лишається осторонь цього питання, адже створені різні спільноти, які нараховують сотні небайдужих людей, яким вдається стерилізувати і прилаштовувати тварин.

«Можливо, поступово питання пішло б у позитивному руслі, якби в нашу область постійно не завозили тисячі чужих відловлених безпритульних тварин з інших областей України, зокрема з Львівської, Хмельницької, Рівненської та Київської», – зауважила Надія Хмара.

За її словами, такою діяльністю на території Волинської області займається колишня керівниця луцького підприємства «Ласка» Богдана Новарчук, яка зараз є фізичною особою-підприємцем, а також очільницею Громадської організації «Порятунок чотирилапих».

«Безпритульних тварин відловлюють в інших містах і селах України, завозять на орендовану територію в селі Рованці, а далі, згідно з договорами, вирішують їхню подальшу долю: або прилаштовують у родини Волинської області, або повертають назад до місць відловів, – розповіла Надія Хмара. – На жаль, ніхто не може гарантувати, що все відбувається саме так. Насправді, неодноразово в соціальних мережах і коментарях до різних дописів спливає інформація про те, що в різних містах і селах Волинської області з’являються чужі дорослі собаки, деяких впізнають волонтери з різних міст не тільки нашої області».

У зв’язку з тим, що ніхто не контролює таку діяльність, замовники не прослідковують якість надання послуг, а сама Богдана Новарчук має скандальну та негативну репутацію серед волонтерів та зоозахисних організацій України, волинянка пропонує прийняти відповідне рішення і заборонити на рівні Волинської обласної ради завезення безпритульних тварин з інших регіонів України, а також вивезення їх із Волинської області в інші регіони.

«Досить робити з Волинської області безрозмірний центр адопції (прилаштування) та підкидання безпритульних тварин зі всієї України», – наголосила Надія Хмара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанка Показати IP 29 Травня 2020 18:21
На рахунок ВИВЕЗЕННЯ собак з Волинської області в інші ,я б не була так категорична. Хочуть-нехай забирають. Правда, не чула про таке бажання, радше навпаки. У центрі міста щотижня з"являються нові пси, це якийсь жах. А на Новарчук давно пора завести кримінал за свідоме наражання громадян на небезпеку і за суспільно небезпечні діяння. Бач, яку схему замутила,хитрож..па.
Віра Показати IP 30 Травня 2020 06:36
Без покровителіа наварчук тут не обійшлося!!!!
Лучанка Показати IP 5 Червня 2020 09:12
Інші області добре собі придумали - самі не хочуть піднапрягтись та вирішувати свою проблему, то вони перекладають її на плечі нашої Волині. Чудово собі придумали. Треба це припинити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus